Почина Виолета Кинова – дългогодишен директор на Профилирана гимназия “Константин Фотинов” – Самоков

Почина Виолета Кинова – дългогодишен директор на Профилирана гимназия “Константин Фотинов” – Самоков.

Учител и автор на стихосбирката “Квадратно слънце”.

На 90-годишна възраст почина Виолета Кинова, дългогодишна директорка на Профилирана гимназия ,,Константин Фотинов” Самоков. Тъжната новина споделят от Сдружението на писателите в Самоков в социалните мрежи.

„Уважаеми, приятели и колеги по перо, с прискърбие съобщавам, че е починала ВИОЛЕТА КИНОВА! „. Виолета Кинова е една от първите авторитетни членове на Сдружението на писателите в Самоков. Тя бе дългогодишен директор на Профилирана гимназия ,,Константин Фотинов“, уважаван педагог, учител по български език и литература, автор на литературни анализи и поезия, на стихосбирката ,,Квадратно слънце“, активен участник в културния живот на Самоков, най-вече с литературно-поетичните и актьорски умения, с които остави трайни следи сред поколения самоковци.

Уникалните стихове на Виолета Кинова: БОЖЕ, СМИЛИ СЕ Колко малко е нужно да бъдеш добър: врата да отвориш или вода да дадеш. Боже, смили се, лиши ни от вдъхновение, когато правим злини. Виолета Кинова, из “Квадратно слънце”.

Поклон пред светлата й памет! Поклонението ще се състои на 22.06.2024 г. от 14.00 ч. в черквата „Свети Никола„ в Самоков!

 

Почина Виолета Кинова – дългогодишен директор на Профилирана гимназия “Константин Фотинов” – Самоков.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here