Николай Марков каза какво е направил с Борисов в НС!

Николай Марков каза какво е направил

Господин Главчев трябва да си поеме отговорността. Това заяви депутатът от „Величие“ Николай Марков пред журналисти в парламента. 

По думите му е прецедент, че Народното събрание трябва да вземе решение кой да представлява България на срещата на върха на НАТО. Той посочи, че в конституцията ясно е записано кой осъществява националната сигурност – Министерски съвет.

„Радев може да присъства, но осъществяването на националната сигурност е от министерски съвет“, допълни още Марков и отново подчерта: „Подкрепихме това, което показва буквата на закона.“

„Не участваме в задкулисни преговори, с когото и да било“, категоричен беше той.

„Гласувахме за временната комисия, която трябва да се занимае с правилника. Имахме два избора – на „Възраждане“ и ГЕРБ.  Защо упрекът е към нас кого сме подкрепили? Трябва да има правилник Народното събрание. Не разбирам каква е тази истерия от страна на „Възраждане“. Факт е, че депутати от „Възраждане“ гласуваха против собствената си кандидатура, а това трябва да ви говори някакви неща“, заяви Марков.

Той каза, че ще подкрепят всички предложения, които са в полза на българските граждани. Марков допълни, че „Величие“ няма ангажимент да подкрепя правителство, предложено от ГЕРБ-СДС.

„Прилича ми малко на женска хистерия това, с извинение към дамите“, допълни депутатът от „Величие“.

Той обаче настоя, че иска среща с Бойко Борисов, тъй като иначе партията не знаела какво да подкрепи. Борисов обаче отказал среща с него.

„Аз обаче не му се сърдя, има право на това“, сподели Марков и каза, че двамата са се здрависали в Народното събрание, но не са коментирали нищо по темата.

Марков намекна за „странна колаборация между „Има такъв народ“ и „Възраждане“.

„Ние ще изчакаме търпеливо, ще видим какво ще се случи. Не участваме в задкулисни преговори с когото и да било“, категоричен е той.

„Възраждане“ проявяват не политическа, а лична агресия към нас“, каза Марков и се оплака от много „просташки“ обиди от страна на партията на Костадинов към „Величие“. „Ако ни атакуват политически, това не е проблем. Но лично – нещата вече излизат извън контрол.“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here