Пламен Борисов от Перник: 50 -ото НС да препише от Гърция две важни реформи…

Да препишем от братския съседен нам

Пламен Борисов от Перник: 50 -ото НС да препише от Гърция две важни реформи…

От Фейсбук профила на адв. Пламен Борисов

Откакто на 26 март 2017 за последен път си избрахме парламент, който си изкара целия 4-годишен мандат, в 6 предсрочни вота не можем и не можем да излъчим стабилно управление:

1) 4 април 2021,

2) 11 юли 2021,

3) 14 ноември 2021,

4) 2 октомври 2022,

5) 2 април 2023,

6) 9 юни 2024

Преди да отидем на 7-ми греховен опит, трябва да препишем от братския съседен нам гръцки народ две важни реформи:

1. Да препишем правилото, според което партията, която спечели най-голям дял от гласовете в страната, автоматично получава петдесет допълнителни мандата, което (ако приемем у нас) ще сложи край на тригодишните ни парламентарно-правителствени мъки, защото ще имаме винаги ясен победител и стабилно правителство

и

2. Да препишем тяхната реформа за СПОДЕЛЕНО РОДИТЕЛСТВО  която предвижда, че при раздяла на родителите съдът трябва така да разпредели времето на детето с всеки един от родителите му, че това време в никакъв случай, не може да е по-малко от 1/3 от времето на детето на годишна база. В тази реформа влизат и други полезни изменения, с които се уреждат споровете между родители.

Накратко – 50-ят парламент, трябва да осъществи тези две важни реформи преди да си отиде, защото ако не го направи цикъла от безплодни déjà-vu избори ще продължи до безкрай, а родители и деца ще продължат да страдат, въпреки, че има лесно законодателно решение, каквото е реформата споделено родителство.

Е, казах го. Променете ми мнението, моля! Аз подлежа на убеждаване.

 

 

Пламен Борисов от Перник: 50 -ото НС да препише от Гърция две важни реформи…
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here