Гордостта на Дупница Мартин Чекански на световната купа по планинско бягане в Испания

Гордостта на Дупница Мартин Чекански на световната купа по планинско бягане в Испания.
Гордостта на Дупница Мартин Чекански на световната купа по планинско бягане в Испания.

Гордостта на Дупница Мартин Чекански на световната купа по планинско бягане в Испания. Синът на Радослава Чеканска преди дни завоюва титлата на 2000 м стипълчейз при юношите и се осигури място в националния тим.

България участва с шест състезатели на Международната младежка световна купа по планинско бягане за юноши и девойки под 18 години в Монтана Палентина в северната част на Испания на 21-22 юни.

В отбора на юношите са Виктор Петков (който стана двукратен шампион на 1500 м и 3000 м на шампионата в Стара Загора на 15-16 юни), Мартин Чекански (национален шампион на 2000 м стипълчейз) и един от най-силните млади български бегачи Стилиян Александров. Тримата бяха и медалисти от националния шампионат по планинско (оф-роуд) бягане.

Селекцията на девойките също е силна и се води от двукратната шампионка на България за девойки от миналия уикенд в Стара Загора (15-16 юни) – Памела Ени. Тя спечели титлите на 2000 м стипълчейз и 3000 м, а на препятствията покри и норматив за европейско първенство. Ени е шампионка и в планинското бягане – обиколка. Елена Здравкова е нейна подгласничка на стипълчейза със сребърен медал от шампионата в Стара Загора, а Симона Гочева е шампионка на планинско бягане в категорията изкачване в Бистрица.

Специфичното на Международната младежка световна купа по планинско бягане е, че участват отбори от цял свят, за Великобритания се състезава със селекция на Уелс, Англия, Шотландия и Северна Ирландия.

България също бе домакин на това първенство по трасе над град Смолян в Родопите на 27 юни 2015-а.

Ето и българския отбор в Монтана Палентина:

Юноши:

  1. Виктор Петков

  2. Мартин Чекански

  3. Стилиян Александров

Девойки:

  1. Памела Ени

  2. Елена Здравкова

  3. Симона Гочева

Гордостта на Дупница Мартин Чекански на световната купа по планинско бягане в Испания.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here