Виктория Василава към Цончо: Не сте морален стоджер! Тошко удари ПП-тата: Шутове психично болни! Христо Иванов беше най- вреден! Иван Ченчев: Той съсипа конституцията!

Виктория Василева към „Възраждане“: Никой не ви е назначил за морален стоджер, разрушителното ви поведение едва ли се харесва на някого! 

Бурни дебати предизвика първата точка в дневния ред на първото редовно заседание на 50-ото Народно събрание – оставката като депутат на председателя на „Да, България“ Христо Иванов, при които ИТН подпука безкомпромисно ПП.

Той беше най-вреден, заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“. Заради неговите фиксации конституцията беше направена на саздърма, рече Йорданов. По думите му Иванов е „най-некадърният юрист в света“ и без него „този парламент ще има една идея по-добра компетентност“.

Не можете да стъпите на малкото му пръстче, отвърна рошавият Манол Пейков от „Продължаваме промяната“, когото Тошко Йорданов нарече „новият шут на парламент”. Направихте Рая Назарян председател на НС, а така тя влиза в списъка за евентуален служебен премиер, пенеше се Пейков.

Оставката беше достойно поведение, което не виждам от вас напоследък, изписука и Божидар Божанов от „Демократична България“.

Манол Пейков ще играе ролята на Искрен Митев в този парламент, прогнозира в дупликата си Тошко Йорданов.

Комисията за психично болни трябва да е постоянно действаща, нашата парламентарна група ще подкрепи това, рече шефът на групата на ИТН.

Точно с промените на Христо Иванов направиха така, че не президентът да посочва служебен премиер, а да избира от „някакво меню“, напомни Йорданов. Вие, скъпи некадърници, направихте това, добави той.

Казаното е под всякаква критика, включи се Кирил Петков. За мен беше чест на бъдемЕ рамо до рамо, каза на странен български съпредседателят на „Продължаваме промяната“ за Христо Иванов. Ако всеки народен представител направи промяна в размера като Христо Иванов, България ще бъде различна държава, продължи в същия дух Петков, според когото колегата му е имал „значима роля в развитието на тая държава“.

Наистина направи промяна – промени принципите си, заяви Станислав Балабанов от ИТН, връщайки се на темите за последните промени в конституцията и за сглобката в предходния мандат. Щастие за мен ще е, че няма да е в тоя парламент, за да можем, ако има разум, да оправим грешките му, добави Балабанов.

Да гледаме напред, а не да се обръщаме постоянно в миналото. Моля ви, колеги, представете си как изглеждаме, призова Борислав Гуцанов от БСП.

Иван Ченчев

Христо Иванов съсипа Конституцията, защо тогава не подаде оставка, искахме му я, а сега, може би иска да уледни накоъ процеси, нека каже. – загатна за нещо важно Иван Ченчев от БСП.

Виктория Василева към Цончо Ганев от Възраждане, който нарече Величие секта, а себе си и възраждане „рекламира“ като правоверни православни:

„Аз съм търпелив човек, ще чакам да се навикате, ще ви изчакам. Успокойхте ли се. Никой не ви е назначил за морален коректив в парламвента, вие обждате себе си, едва ли очакват от вас избирателите да имате такова разрушително поведение. Не забравяйте максимата- демонстрирането на наглост и аругантност не ви прави по- добри.

От Възраждане обявиха: Вие сте седнали в скута на Делян Пеевски и го обслужвате.

В крайна сметката оставката на Христо Иванов беше приета единодушно с 225 гласа „за“ и парламентът се отърва от неговото присъствие.

Тошко удари ПП-тата: Шутове психично болни! Христо Иванов беше най- вреден! Иван Ченчев: Той съсипа конституцията!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here