Първан Дангов: Ако не се гласува по-масово, демокрацията няма как да се случи!

Първан Дангов
Първан Дангов: Ако не се гласува по-масово, демокрацията няма как да се случи!

Първан Дангов: Ако не се гласува по-масово, демокрацията няма как да се случи!

Въртим се в омагьосан кръг. Ние българите се спъваме в един и същи камък много пъти, не сме си научили урока. Така коментира в интервю за Радио Благоевград отминалите избори на 9 юни Първан Дангов, кмет на община Дупница. Според него избирател, който няколко поредни пъти не е гласувал на избори, трябва да бъде изключен от избирателните списъци. Защото ако не се гласува по-масово, демокрацията няма как да се случи и защото трябва да се научим, че демокрацията означава както права, така и отговорности.

В лявото политическо пространство тече поредната драма на разединение. БСП трябва да изживее своя катарзис с избора на нов председател“, коментира Първан Дангов  и посочи, че лявото има нужда от спешни разговори по между си.

Цялата политическа класа е длъжник на хората, защото идеите останаха някъде далеч забравени в миналото преди 20- 30 години. Сега много повече се гони личното, независимо дали е в ляво или дясно и именно това отвращава хората“, убеден е кметът и  прогнозира нови избори на есен или в началото на следващата година.

Като част от група български кметове, Първан Дангов бе на делово посещение в Сицилия. Впечатлен е от доброто управление на обектите, защитени от ЮНЕСКО, заради тяхната културно-историческа стойност в градовете Сиракуза,  Катания и Ното.  „И мислят в перспектива,  15-20 години напред, това, което на нас ни липсва. Пречи ни дребнотемието, едва ли не да оцелеем“, смята Първан Дангов. Решен е споделения опит на италианските му колеги за работа с неправителствения сектор, за директни разговори с гражданите  и реализация на приходи от туризъм, да приложи на територията на община Дупница.

Първан Дангов: Ако не се гласува по-масово, демокрацията няма как да се случи! В лявото политическо пространство тече поредната драма на разединение.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here