Откриха обновеното Вътрешно отделение в МБАЛ Самоков! „Клима Инженеринг Консултинг“ ЕООД с управител Евгени Гюнкин обновил блок Б като 5 звезден хотел

Откриха обновеното Вътрешно отделение в МБАЛ Самоков! „Клима Инженеринг Консултинг“ ЕООД с управител Евгени Гюнкин обновил блок Б като 5 звезден хотел.

Откриха обновеното Вътрешно отделение в МБАЛ Самоков. Управителят на Лечебното заведение д-р Красимира Ковачка заяви: За 20 г. сме инвестирали над 4 млн. лв. в болницата.

В МБАЛ Самоков прерязаха лентата и откриха два ремонтирани сектора на Отделението по вътрешни болести. Това е едно от най-натоварените в лечебното заведение. Фирмата изпълнител „Клима Инженеринг Консултинг”ЕООД с управител Евгени Гюнкин е обновил блок Б като 5 звезден хотел. Стойността е 582 хил. лв. Всяка стая блести, баните са луксозни.

Днес тържествено бяха открити с празничен водосвет обновените два сектора на Отделението по вътрешни болести в Многопрофилната Болница за Активно Лечение – Самоков. Лентата на обновените сектори А и Б прерязаха кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов, управителят на лечебното заведение д-р Красимира Ковачка. Както и заместник-кметовете на община Самоков Люба Кленова, Станимира Давидова, и началникът на вътрешно отделение д-р Лиляна Бодурова.

Тържеството днес събра целия колектив. Специално за церемонията пристигнаха още и представители на Министерството на здравеопазването,. Управителите на фирмите -изпълнител, Евгени Гюнкин, Янко Славчев, общински съветници и гости. Ремонтът на блок „А“ към отделението е изпълнила фирма „АС – Янко Славчев“ с управител Янко Славчев. Общата стойност на проекта е 316 хил. лева с ДДС. Това е проект по „Красива България“ чрез Община Самоков.

Сектор „Б“ е проект към Министерството на здравеопазването. Общата стойност на проекта е 582 хил. лева. В тази сума влиза доставка на медицинска апаратура на стойност 271 хил. лева. И подмяна на болничен асансьор 310 хил. лева. Фирма изпълнител е „Клима Инженеринг Консултинг“ ЕООД с управител Евгени Гюнкин. Подменени са всички интериорни врати и мебели. В коридорите са поставени картини. След ремонта отделението има изцяло нов и модерен вид. Отговарящ на европейските стандарти. За да се обслужват по-добре и по-качествено нуждите на пациентите от община Самоков и Долна баня.

Болницата е инвестирала и собствени средства в медицинското оборудване, каза управителят ѝ д-р Красимира Ковачка. Тя добави, че това е едно от най-натоварените отделения и то разполага с 45 легла. През миналата година са преминали 1934 пациенти. Доайенът и началник на отделението по Вътрешни болести д-р Бодурова коментира, че е събрал страхотен екип, на който разчита безусловно. В отделението работят шестима лекари. Четири медицински сестри, трима регистратори и осем санитари. От които трима учат за медицински сестри.

Кметът инж. Ангел Джоргов поздрави управителя на болницата, д-р Красимира Ковачка, за добрия мениджмънт. Както и за усилията, полагани за създаването на възможно най-добри условия за пациенти и лекари в лечебното заведение. Той благодари на фирмите изпълнители за навременното завършване на строително-монтажните дейности и добрата работа.

Кметът Ангел Джоргов

,,Екипът на вътрешното отделение заслужава да работи при по-добри условия. Като в нашата болница от днес това е факт. Община Самоков ще продължи да известира в здравеопазването и ще осигури необходимата медицинска апаратура”, добави още кметът.

Евгени Гюнкин

Управителят на МБАЛ д-р Ковачка изказа благодарности към началника на отделението – д-р Лиляна Бодурова и на нейния екип за всеотдайната им работа, професионализма и грижите, които полагат за пациентите на едно от най-натоварените отделения в болницата. Строително – ремонтни дейности се реализираха с осигурено финансиране от Министерство на здравеопазването и проекта ,,Красива България“ чрез Община Самоков.

Освен ремонт и пълно реновиране на базата, проектът включва и изграждане на кислородна инсталация и монтиране на нова асансьорна уредба. Основен ремонт се направи на санитарните помещения и манипулационните. Подовете в отделението също се ремонтираха, като се положи антибактериална настилка. Подменени са осветителните тела и ВиК системата. Всяка стая е със самостоятелна баня и тоалетна. Всички стаи, коридорите, както и манипулационните в блок А и Б са ремонтирани. Стените и таваните – пребоядисани. Подменени са подовите настилки и обновена осветителната система. Реновираното отделение освети архиерейският наместник отец Михаил Колев в съслужение с местни духовници.

Откриха обновеното Вътрешно отделение Хирургия в МБАЛ Самоков! „Клима Инженеринг Консултинг“ ЕООД с управител Евгени Гюнкин обновил блок Б като 5 звезден хотел.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here