Идеологът на ПП“Величие“ Ивелин Михайлов: Разпитват приятелите ми защо са ми даривали пари

 

Идеологът на ПП“Величие“Ивелин Михайлов: Разпитват приятелите ми защо са ми даривали пари

„Разпитват приятелите ми защо са ми даривали пари, те отговарят, защото сме искали, а полицайте продължават, но защо не ги дариш на мен, получават отговор- ще ти дарим, стига да направиш „Исторически парк“. Паркът обучава децата да не се впечатлавят от телефони, телевизия, да не са зависими от тях, разбира се да не пушат, далеч от наркотиците. Специялно съм се обучавал за работа с деца, да, школован съм в ционистка школа и учебници, но не съм ционист, не съм сектант, православен християнин съм, всеки, котъ ме познава, знае, че съм праволиниеен, разбира се, никой не е безгрешен, аз също. Но в момента срещу мен се сипят копромати, не е вярно, че сека монети. Имам само една- тя е визитната ми картичка.“

Това и още по- интересни неща разкри Ивелин Михайлов тази вечер в Чирпан. Според него управляващите имат само една цел- да прогонят младите хора от държавата, да уморят възрастните, като ги оставят без пенсии, без здравеопазване с мантрата „живеем по- добре от преди“ и да заграбят имотите им. Планът е изпълнен на 50%. „Младите хора ги е страх да съсдават деца, не че нямат пари, а заради пагубната среда, чувството на обреченост, липса на перспектива. България остава без лекари, без учители, без болници, закриват ги, без предприятия. Няма кой да ни лекува, оставаме без зъболекари…част от депутатите ни може да напуснат, упражнява се страшен натиск върху тях от държавата, искат да ни смажат. Ако преценят, нека си тръгнат- няма проблем, ще намерим нови. Всеки сам да си прецени, зачитаме личната воля и когато човек се страхува, няма за какво да го съдим. Аз загърбям личния живот, нама да отстъпя от обещанията, които съм дал, ще браня интереса на всеки един човек. Днес бяхме в Доспат, спасихме от събаряне къщата на един човек.“ – разкри Михайлов и любопитни подробности за кмета на Доспад, които бил усвоил 500 млн. лв за общината, но прогонил младите хора. „Една баба излязла със секира срещу хората му, събрала 68 жандармеристи. Той прекопал улицата ѝ, за да съсипе бизнеса на сина и месеци не предприемал действия по изграждане на тротоар, но копал с мотива- ремонт, а целта- фалит на сина и…И всичко това, защото не са гласували за него!“

Вижте беседата му с местните жители във видеото, чуйте какво каза за Иво Прокопиев. Партия „Величие“ има депутат в Кюстендилска област, дама от Русенско село, която е учила Философия в Атина, която е абсолютно непозната за жителите на областта. Предшественичката и, Виктория Василева, която беше депутат от кюстендилско през ИТН, обеща да я представи пред 4ВЛАСТ – Информационна агенция в близките дни.

Както писахме, Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на 13 имота на свързания с партия „Величие“ бизнесмен Ивелин Михайлов. Михайлов е отказал коментар.

Справка на националната телевизия в портала за електронни услуги на приходната агенция става показва, че той е в списъка на длъжниците и има близо 309 000 лева неуредени публични задължения. От НАП посочват, че цялата информация е на сайта на агенцията и в портала за електронни услуги, като не искат да коментират медийни публикации.

340 000 лева пък дължат дружества, в които Михайлов е прекратил участието си.

Според източници на БНТ сред запорираните имоти е бивш пионерски лагер край с. Староселец. Според местни жители Михайлов искал да изгради там селище с юрти и възнамерявал да купи общински имот за паркинг на комплекса.

Припомняме, че през миналата седмица шефът на НАП Румен Спецов разпореди проверка на фирмите на Ивелин Михайлов и на други хора зад партия „Величие“. Той обяви, че са образувани производства по подадени сигнали за наличие на финансови схеми и измами, подадени преди предизборната кампания.

https://papagal.bg/person/DA285E2D61E354AE8BAE3E807BB7FD75AB9184E225C8B42859111F8DD7F2386A

Фирма Свързана форма
ДРУЖИНА ЕООД виж Ивелин Людмилов Михайлов – Едноличен собственик на капитала
Ивелин Людмилов Михайлов – Управител
ПРЕМЕЖДИЕ ЕООД виж Ивелин Людмилов Михайлов – Едноличен собственик на капитала
Ивелин Людмилов Михайлов – Управител
Асендинг АД виж Ивелин Людмилов Михайлов – Съвет на директорите
ВЕЛИЧИЕ АД виж Ивелин Людмилов Михайлов – Съвет на директорите
НОВА ЕРА ЕООД виж ИВЕЛИН ЛЮДМИЛОВ МИХАЙЛОВ – Съдружник
ПАЗИТЕЛИТЕ ЕООД виж Ивелин Людмилов Михайлов – Едноличен собственик на капитала
Ивелин Людмилов Михайлов – Управител
СПРАВЕДЛИВОСТ ЕООД виж Ивелин Людмилов Михайлов – Едноличен собственик на капитала
Ивелин Людмилов Михайлов – Управител

Тарторът на новата партия Величие” Ивелин Михайлов се оказа съдружник в десетина фирми със съпругата на скандалния бивш кмет на Пазарджик Тодор Попов. Освен с необяснимото си богатство, Попов е известен като фаворит на Борисов и Пеевски. Свързани с Михайлов фирми и самият той в лично качество са натрупали почти един милион лева задължения към НАП.

Михайлов, който заедно с “полковника” Николай Марков се превърна в изненадата на изборите от 9 юни тази година, прави всичко възможно да пристави партията си “Величие” за антисистемен политически проект и враг на статуквото. Дори елементарна проверка в Търговския регистър обаче развенчава всички негови усилия и тези на YouTube инфлуенсърите, ангажирани да представят ПП “Величие” като враг на корумпираната система. Ивелин Михайлов е съдружник или свързано лице със Силвия Стефанова Попова в десетина юридически лица и НПО-та. Попова е съпруга на небезизвестния бивш кмет на Пазарджик Тодор Попов. Оказва се, че “воинът на светлината” Ивелин Михайлов е съдружник със спътницата в живота на един от фаворитите на Борисов и Пеевски, но доказателстава в тази посока няма, освен, че кметът на Пазарджик е бил от ГЕРБ. Президентът Румен радев мръчва лично награда на Михайлов за култърен принос, така че може спококойно да се коментира, че „презинетът го бута“, а и за да наптрупаш толкова много дългове, без да те запорира НАП, явно си имаш чадър.

В “Болярски Дом” АД например Силвия Попова е инвестирала 250 000 лв., заедно с Ивелин Михайлов, който от своя страна инвестира също толкова.

Факсимиле на документ от Търговския регистър

Какъв е произходът на парите не е ясно. Това важи за повечето от инициативите на семейство Попови. Собствеността в друга фирма “Тогедър Академи” ЕООД например преминава от Ивелин Михайлов към Силвия Попова.

Почти 1 милион лв. дълг към НАП

Както BIRD информира преди дни, 10 фирми свързани с идеолога на ПП “Величие” Ивелин Михайлов са натрупали близо 650 хиляди лв. задължения към НАП. Шест от фирмите, дължащи общо 306 хил. лв., са собственост на Михайлов или той е съдружник в тях. В други четири фирми, дължащи 343 хил. лв., Михайлов е бивш собственик или съдружник. Михайлов е свързан общо с 47 фирми и организации.

Освен това, Ивелин Михайлов има 308 хиляди лв. задължения като физическо лице. Така общата сума на непогасените публични задължения на Михайлов като физическо лице и на свързаните с него настоящи и бивши фирми възлиза на близо 1 милион лева (957 588.43 лв.) към 11.06.2024 г.

Публичен бюлетин НАП

Две от фирмите, които свързват Михайлов и Попова са сред длъжниците на НАП. Едната е компанията “Тогедър” ООД, (различна от “Тогедър Академи”) в която Попова е свързана и със съпругата на Михайлов – Вася Михайлова. “Тогедър” има задължения към НАП в размер на 90 000 лв. по данни към 6 ноември 2023 г. Задълженията са погасени. Изглежда, че “Тогедър” дълго време е функционирала с единствената цел да плаща заплата на собственика – Силвия Попова, за това алармират няколко публикации.

Втората компания е “Трежър” ООД със задължения около 50 000 лв. към 5 февруари тази година. Там към момента Попова си партнира с Николай Тодоров Хитов – адвокатът, който номинално е мажоритарен акционер в “Исторически парк”. Тук Силвия Попова отново придобива дял на Ивелин Михайлов, който създава компанията в съдружие с Николай Нинов.

“Историческо” пране?

Към 2022 г. Попова все още присъства като акционер в “Исторически парк” АД, макар и само с около 1% от капитала. Това е знаков пример за обвързаност. От имуществената декларацията на Тодор Попов за 2018 г. става ясно, че съпругата му се е разделила с 1.34% от притежаваните от нея общо 2.5% от акционерното дружество и срещу тях е получила сумата 477 400 лв.

Разбира се, това е възможно да е сделка с която просто се сменя собствеността на дяловете в дружеството. Но подозренията са, че през “Исторически парк” се препират пари, генерирани от корупционни сделки в мандата на Попов. Попова същевременно е придобила чрез покупко-продажба 5% от дружеството “Величие” АД. Ключово е и дружеството “Асендинг” АД, където Попова е в мениджмънта. През това дружество тя държи дял в десетки други фирми.

Скандалният кмет

Както вече отбелязахме, съпругът на Силвия – Тодор Попов, е знакова фигура за времето на управление на ГЕРБ. Той успя да реализира 4 пълни кметски мандата. В това време скандалите се превърнаха в ежедневие за община Пазарджик. На 12 януари 2015 г. с пет куршума е ликвидирана Татяна Стоянова – началник на кабинета на кмета Попов. Слуховете, които се носят по коридорите на МВР гласят, че е било изолирано ДНК на извършителя, но дали от некадърност или по друга причина някой от служителите на ГДНП, натоварени да разработят по случая, е унищожил сравнителния материал.

Повечето работни хипотези около смъртта на Татяна Стоянова са свързани с участие в корупционни сделки и търговия с гласове. Разбира се, ако това е така, жената не е работила за себе си.

През същата 2015 г. Тодор Попов и съпругата му Силвия, която вече си партнира с Ивелин Михайлов, придобиха национална популярност след разследване на bTV. Телевизията показа как с кметска заплата от 2000 лв. Попов живее в имение с басейн, изкуствена река и декоративен водопад, оценявано на над 1,5 милиона лв. Къщата на Попов е “знаков обект” в село Паталеница.

От bTV отбелязват, че Силвия Попова живее отделно от съпруга си в комплекс в софийския квартал “Витоша”, собственост на фирмата “Заводски строежи”. Последната компания пък към 2015 г е сред “абонатите” за големите обществени поръчки, възлагани от община Пазарджик.

Очевидно Тодор Попов и законната му съпруга Силвия имат интерес да докажат произхода на средствата, с които се поддържа подобен стандарт на живот. Вероятно кръговете от фирми около Ивелин Михайлов могат да са решение на подобен проблем.

Впечатление прави и друг факт. Хората около Ивелин Михайлов са сред най-шумните клакьори на ПП “Възраждане” по време на кабинета “Петков”. Попов към онзи момент не отрича, че има топли отношения с лидера на партията Костадин Костадинов. От друга страна, докато Михайлов и Костадинов явно работеха в една посока, а Тодор Попов беше кмет на Пазарджик, автобуси на общинския спортен клуб “Хебър” превозваха хора за протестите на “Възраждане” срещу правителството на Петков.

От изложените факти остава впечатлението, че Ивелин Людмилов Михайлов по-скоро активно работи с хора от кръга на Пеевски и Борисов, а не се бори с тях. Свидетелство в тази посока е и пасивността на прокуратурата, която без съмнение е доминирана от Пеевски, към дейността на Ивелин Михайлов при наличие на данни за функционирането на финансова пирамида и схема за пране на пари.

Водеща снимка: Ивелин Михайлов (вляво), Тодор Попов прегръща Бойко Борисов

***
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here