Ефективна присъда за 26- годишен дупничанин за държане на марихуана

В РС- Дупница: Седем осъдени лица за първите 6 месеца на 2024 г. за притежание на дрога.
Ефективна присъда В РС- Дупница: Седем осъдени лица за първите 6 месеца на 2024 г. за притежание на дрога.

Ефективна присъда за 26- годишен дупничанин за държане на марихуана.

Районен съд – Дупница наложи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, при първоначален „строг“ режим, по отношение на 26 – годишен дупничанин, който се призна за виновен в държане на високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана /. Съдът одобри споразумението  постигнато между прокуратурата и защитата, по време на разпоредителното заседание по делото.

Подсъдимият И. К. се признава за виновен, за това, че: На 22.02.2024 г. в гр. Дупница, без надлежно разрешително държи / в себе си – „ляв джоб на яке“ / високорискови наркотични вещества по смисъла на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, а именно: коноп / марихуана / с общо нето тегло 32,19 грама, на стойност – 643,80 лева – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

На основание чл. 59, ал. 1, т. 1 от НК, съдът приспада от така наложеното наказание „лишаване от свобода“, както следва: 1 ден задържане под стража, да се счита 1 ден лишаване от свобода, тъй като подсъдимият е с мярка „Задържане под стража“, взета от РС – Дупница с протоколно определение от 26.02.2024 г. Определението на РС – Дупница е окончателно.

Съдът потвърждава взетата по отношение на И. К. мярка за неотклонение „Задържане под стража“, до привеждане на наказанието по настоящото споразумение в сила, след което същата да се счита отменена.

Ефективна присъда за 26- годишен дупничанин за държане на марихуана.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here