Кметът на Кочериново Станислав Горов опъна видеостана в Мурсалево, гледа Европейското по футбол със съветници и бизнесмени под липите на площада!

Кметът на Кочериново Станислав Горов опъна видеостана в Мурдалево за мачовете, гледа Европейското със съветници и бизнесмени всяка вечер под уханни липи!
Кметът на Кочериново Станислав Горов опъна видеостана в Мурдалево за мачовете, гледа Европейското със съветници и бизнесмени всяка вечер под уханни липи!

Кметът на Кочериново Станислав Горов опъна видеостана в Мурсалево за мачовете, гледа Европейското със съветници и бизнесмени всяка вечер под уханни липи!

 Европа е футбол – стартираме Европейските вечери в гр. Кочериново на видеостена, където ще се прожектират всички най-интересни двубои от 22:00 часа на пл. „Трети март“ №1 в Кочериново, обявиха от общината. На площада в Мурсалево мачовете се гледат от голяма видеостена окачена върху читалището и кметството на селото. На площада са разположени маси и пейки, където удобно запалянковците могат да си гледат любимите отбори и да си похапват и вкусни мезета със студена биричка и бяло домашно винце. Сред първите, които намери време да се наслади на красив футбол и на откриването на европейското първенство от Мурсалево бе и кмета на Община Кочериново Станислав Горов. Горов всеки път остава изненадан от голямата инициативност на жителите на село Мурсалево начело с кмета на селото Юри Ковачев. Големият син на Станислав Горов, който има двама сина и дъщеричка тренира футбол, и цялото семейство е запалено по футбола, сподели Горов, който присъства на всяка тренировка на сина си след работа. Една седмица преди откриване на Европейското кипеше голяма подготовка в центъра на Мурсалево за монтирането на видеостената. Първоначално са смятали да разположат видеостената на сцената на площада ,но после са избрали стената на читалището в Мурсалево. Техниката за видеостената осигури един от младите жители на Мурсалево Станислав Грозданов, който е син на преподавателят мурсалевец от ЮЗУ“ Васил Грозданов. Станислав се върна от Благоевград да си живее в родното си бащино село. Сред най-големите фенове на гледане на мача от видеостената още от първия ден са общинският съветник Николай Гълбов, кмета Юри Ковачев със сина си, дъщеря си, зетя и внучките. Внучката Йоанка, която имаше наскоро рожден ден се настанява да гледа мача в скута на дядо си, който въпреки критиките на дъщеря си много и угажда е глези. Мурсалевските бизнесмени Димитър Шияков и Емил Граховски със съпругата си, и мурсалевския полковник Николай Киров са в плен на красивия футбол на терена и не откъсват поглед от големия екран. „За късмет на зрителите на футбол на открито времето се падна приятно и вечерите са прохладни, не можем да се наситим и на аромата на цъфналите на площада в селото липи се похвали кмета Юри Ковачев. Много пътуващи на Е79 също отбиват в центъра на Мурсалево да гледат мачовете от европейското, както студенти от Мурсалево учещи в чужбина и гастърбайтери.

Мурсалевци се оказаха сред най-големи фенове в България на Европейското първенство по футбол. 30 дни всички вечерни мачове от 21 часа до полунощ се гледат на живо на площада в Мурсалево.

Кметът на Кочериново Станислав Горов опъна видеостана в Мурдалево за мачовете, гледа Европейското със съветници и бизнесмени всяка вечер под уханни липи!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here