В галерия „Джамията“ подредиха изложбата – „Образът на Дон Кихот през вековете“

В галерия „Джамията“ подредиха изложбата – „Образът на Дон Кихот през вековете“
В галерия „Джамията“ подредиха изложбата – „Образът на Дон Кихот през вековете“
В галерия „Джамията“ подредиха изложбата – „Образът на Дон Кихот през вековете“.
В галерия „Джамията“ в Дупница, днес бе открита изложба – „Образът на Дон Кихот през вековете“.
Изложбата, която ще остане в Дупница до 1 юли, е организирана от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Община Дупница. В сътрудничество с Посолството на Кралство Испания в България.
Специални гости на събитието бяха: Заместник-ръководителят на мисията – госпожа Хайоне Серейхо. Съветникът по образователни въпроси – Анхел Сантамария, представители на РУО Кюстендил и директорите на училища от гр. Дупница.
„Искрено се радвам, че днес можем да бъдем домакини на такава изложба на елитното ни училище и да покажем, че в Дупница, в Република България, младото поколение се интересува култура и умее да оценява хубавото и с това, че Мигел де Сервантес, като световен писател, може да бъде представен тук – в нашия роден град. В наше лице, като Община и в лицето на училищното ръководство на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, Кралство Испания има истински приятели и ценители на испанската култура и изкуство“, заяви кметът на Община Дупница – господин Първан Дангов.
Заместник-ръководителят на мисията госпожа Хайоне Серейхо благодари за сърдечния прием и каза: „Изложбата, която днес откриваме, е създадена от 28 гравюри, също така и информативни панели, които разказват за фигурата на Дон Кихот, която се е превърнала в универсална и всички култури, които са получили превода на Сервантес, са интерпретирали по свой начин фигурата на Дон Кихот.“
В галерия „Джамията“ подредиха изложбата – „Образът на Дон Кихот през вековете“.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here