Кръшни песни и хора за Курбан Байрам в Долно Осеново

Кръшни песни и хора за Курбан Байрам

Вчера нашите приятели от село Долно Осеново отбелязаха един от най-големите си празници, а именно Курбан Байрам.

С редица мероприятия дадоха началото на своя празник. Празник посветен на прошката, вярата, смирението, покаянието и помирението. По традиция младите момчета от селото провеждат благотворителен футболен турнир. И тази година бе така, като събраните средства дариха на хора в нужда от селото.

Жителите на селото, заедо с техни приятели и близки се събраха на площада, привечер в неделя, за да извият дълги хора и да се веселят от сърце. Стотици бяха празнуващите на плошада в селото, а музиката звучеше до късните часове на вечерта.

В празничната програма се включиха деца от ДГ „Долно Осеново“, ученици от ОбУ „Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново, както и талантливи деца от Банско и Разлог, които впечатлиха присъстващите с красиви танци.

Заведенията и масите бяха препълнени, централният площад също. В очите на хората, които се веселиха, се четеше истинско щастие от това, че са заедно на този хубав празник.

Курбан Байрам в село Долно Осеново уважиха кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, който поздрави всички празнуващи по повод празника, народният представител Стефан Апостолов, председателят на ОбС – Симитли Вилимир Александров, кметове по населени  места в община Симитли, приятели и близки.

Кметът на село Долно Осеново Алекси Крънчов също поздрави всички жители и гости по повод празника Курбан Байрам.


Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here