Съдия Андрей Радев остави в ареста афганистанецът, обвиняем за отвличане в условията на домашно насилие в Кюстендилско

съдия Андрей Радев
Съдия Андрей Радев остави в ареста кюстендилец, обвиняем в държане на кокаин.

Съдия Андрей Радев остави в ареста афганистанецът, обвиняем за отвличане в условията на домашно насилие в Кюстендилско.

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на гражданин на Афганистан, с постоянен адрес в гр. София. Той е привлечен от прокуратурата в качеството му на обвиняем. За това че в периода от 09.06.2024 до 14.06.2024 г., в къща в село Раждавица, Община Кюстендил противозаконно е лишил от свобода 19- годишно момиче от гр. София. В условията на домашно насилие. Чрез нанасяне на удари и ограничаване на личната й свобода. Като възпрепятствал възможността й да напусне имота, въпреки заявеното нейно желание.

Най- общият първоначален преглед на доказателствен материал позволява на настоящия съдебен състав да направи обосновано предположение за възможността обвиняемият Н. К. Да е автор на вменяваното му деяние. За това престъпление, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години. Като то е тежко по смисъла на НК. Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие и извърши престъпление, с оглед характеристичните му данни и доказателствата по делото, се казва в мотивите на съдия Андрей Радев. По Досъдебното производство са приложени самолетни билети, от които е видно, че Н. К. е имал намерение да напусне пределите на страната заедно със съпругата си, малолетното си дете и пострадалата, де посочва в искането за вземане на най- тежката мярка от прокуратурата.

Определението на Районен съд – Кюстендил, с което на афганистанския гражданин е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Съдия Андрей Радев остави в ареста афганистанецът, обвиняем за отвличане в условията на домашно насилие в Кюстендилско.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here