Даниела Добрева: Хората гласуваха не за Димчо Димчев, а от симпатия към ПП „Възраждане“, кой познава него или Росица Калинова?

Даниела Добрева: Хората глясуваха не за Димчо Димчев, а от симпатията към ПП
Даниела Добрева: Хората глясуваха не за Димчо Димчев, а от симпатията към ПП "Възраждане", кой познава него или Росица Калинова?

Даниела Добрева: Хората гласуваха не за Димчо Димчев, а от симпатия към ПП „Възраждане“, кой познава него или Росица Калинова?

Мира Миркова заедно с народният представител Димчо Димчев и общинският лидер на „Възраждане“ Валери Стоилов на откриването на новия партиен офис в областни град.

Читателите пишат до 4ВЛАСТ- Информационна агенция:

„Влизането на Димчо Димчев в НС въобще не е най-същественият проблем, а е само малка и несъществена част от истинския – изборната система в България. Хората в Кюстендилска област предпочитат да избират местни хора и ръководствата на партиите е необходимо да отчитат този факт, когато редят листите си. В интерес на коректността е необходимо да кажем, че Димчев проведе предизборни срещи, но въпреки това той винаги ще остане чужд за местните хора и те няма да го избират преференциално, а заради симпатията към партията, която представлява. Възраждане биха постигнали доста по-висок резултат в 10 МИР, ако листата им е съобразена с народопсихологията на гражданите в този район, но това така и не се случва в поредица от избори, необяснимо защо все още не са го отчели като съществен пропуск. Същият е и случаят с Росица Калинова, за която освен, че е от Русе, нищо друго не знаем. Партията е провела само една среща с избирателите в Кюстендилска област, но вече имат депутат в 50 НС. Факт! ГЕРБ в това отношение са по-далновидни. Радослава Чеканска събира най-високият преференциален вот в цялата област над 2666 преференции и над 10 500 души за листата на ГЕРБ – СДС, но въпреки това не влиза в НС, което също е следствие на сбърканата изборна система. В ГЕРБ сигурно си дават сметка, че ако тя не е в листата, резултатът на партията ще бъде доста по-нисък в областта при настоящата ситуация в страната. Друг интересен факт е личният резултатът на Николай Златарски. Оставям настрана фактът, че ДПС вкарват за първи път депутат избран директно от жителите на Кюстендилска област. Преференциите за него падат в сравнение с тези, който постигна, когато беше кандидат от ИТН. Сега той ще бъде депутат въпреки по-ниският преференциален вот за него, но през 2021 не успя да влезе в 47 НС с по-висок личен резултат. Всичко изброено показва несправедливостта в действащата изборна система в България. После се чудим, защо масово хората не гласуват. Е как да гласуват, когато този който са избрали, така и не става техен представител в Народното Събрание.“

Автор: Даниела Добрева, учител, от Сапарева баня

 

Даниела Добрева: Хората глясуваха не за Димчо Димчев, а от симпатията към ПП „Възраждане“, кой познава него или Росица Калинова?
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here