Кметът Байкушев свика извънредно заседание на членовете на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на община Благоевград

Методи Байкушев
Кметът Байкушев свика извънредно заседание на членовете на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на община Благоевград.

Кметът Методи Байкушев свика извънредно заседание на членовете на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на община Благоевград.

По време на срещата в кабината на Секретаря на община Благоевград Десислава Витанова бяха обсъдени мерките по превенция и взаимодействието между институциите в пожароопасния сезон.
Обходи на служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Координационна среща с кметовете и кметските наместници на малките населени места. И информационна кампания сред населението са сред мерките, които ще предприемат институциите.
Представителите на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ призовават гражданите през летния сезон да избягват употребата на пиротехнически изделия. Както и паленето на огън на открито.
Издадена е заповед на кмета на община Благоевград, с която се забранява паленето на стърнища, слогове, крайпътни ивици, сухи треви и друга растителност.
На заседанието присъстваха представители на Община Благоевград. РС „Пожарна безопасност и защита на населението“. ДГС – Благоевград. Доброволно формирование – „Георги Измирлиев-Македончето“ -Благоевград. РДПГ – Кюстендил и Парк „Рила“.

 

Кметът Байкушев свика извънредно заседание на членовете на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на община Благоевград.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here