Бойко Борисов отказва поста премиер, постави условие, за да има кабинет

Бойко Борисов отказва поста премиер, постави условие, за да има кабинет. Това обяви той на днешната пресконференция. Борисов днес празнува и своя рожден ден, но определено темата около правителството за него е по важна.

ГЕРБ излъчва преговорен екип начело с три ключови дами, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му от понеделник ще поканят всички лидери на партиите, защото темите са две – правителство и парламент. „И ако може да се сложат на една плоскост, за да се работи паралелно. Поради изострените отношения между лидерите, мисля, че би било работещо“, допълни Борисов.

„Единственият шанс да има правителство е всеки да надмогне егото си, да се направи експертен кабинет и ако може с отговорните политици и да влезем в диалог и да се намерят експерти, в първия възможен мандат да се състави правителство.

Единственият вариант е правителство с първия мандат, втори, трети, четвърти – са безсмислени, ако не се получи разбирателство с първия. Ако не стане – септември отново на избори“, каза още Борисов.

ГЕРБ-СДС е първа политическа сила на вота за народни представители и евродепутати.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ.  „Аз няма да се кандидатирам за премиер, за да можем да успокоим възможностите за преговори“, категоричен бе той.

Борисов обяви, че ще бъде излъчен преговорен екип. Той ще се състои от Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

Сн: БГНЕС

„Понеделник ще поканим всички лидери на партиите. Да се сложат на една плоскост, за да се работи паралелно, поради изострените отношения на лидерите, мисля че би било работещо“, каза Бойко Борисов.

От думите на Борисов стана ясно, че той предлага съставянето на експертен кабинет. „Да се направи експертен кабинет. Трябва да е доминиран от ГЕРБ по важните министерства. Особено премиер, външен министър, отбрана„, категоричен бе той.

Според него може да се направи правителство единствено с първия мандат, ако това не се случи единственият изход са нови избори през септември.

Той отбеляза, че в други години 10-11% разлика означаваше абсолютно мнозинство. „Сега си задаваме въпроса ще има ли правителство или няма да има правителство“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

„За да се включа в общия хор, бих молил последния месец да няма социологически проучвания“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Не е време за самохвалство и противоборство. Отнасям се с голямо уважение към президента, но той също е част от тази държава. Не съм съгласен с тези, които казват, че се задава нов проект. Ние си спомняме министрите, които излъчваше. Аз съм за парламент, правителство, президентство, да има разбирателство“, каза Борисов.

„Тази система на разпределение ни даде 11% разлика, но един депутат по-малко“, каза още той.

Томислав Дончев заяви, че трябва да се обърне внимание на изборната география.  „Интересен е анализът по общини. В 174 общини печели ГЕРБ-СДС“, отбеляза той.

ГЕРБ-СДС печели изборите за НС с 24,70% от гласовете при 100% обработени протоколи и за ЕП с 23,54%.

Днес предстои ново заседание на Централната избирателна комисия – на което ще стане ясно окончателното разпределение на мандатите и в българския парламент.

За да разберем имената на 17-те евродепутати – ще трябва да изчакаме до петък, а неделя, на 16-и юни, е денят, в който ще знаем окончателно и кои ще са новите 240 депутати в 50-ото Народно събрание на България.

Бойко Борисов отказва поста премиер, постави условие, за да има кабинет.

Бойко Борисов отказва поста премиер, постави условие, за да има кабинет.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here