Обединението на футбола в Кюстендил е факт! Кметът инж. Атанасов: Това е едно семейство, които се събира след години!

Обединението на футбола в Кюстендил е факт! Кметът инж. Атанасов: Това е едно семейство, които се събира след години!

Това обяви тази вечер пред футболната общественост в града под Хисарлъка, кметът на Община Кюстендил, инж. Огнян Атанасов. На срещата присъстваха още председателят на ОбС Кюстендил Димитър Велинов и зам.- кмета Кристиян Иванчов. До тях бяха и две нови познати лица на кюстендилския футбол, а именно Даниел Младенов и Димитър Илиев.

Даниел Младенов и Димитър Илиев

Както 4ВЛАСТ преди дни съобщи, първият ще бъде играещ ст. треньор, а втория играещ спортно- технически директор.

Тук съм за да обявя една дългоочаквана новина, а именно че ФК „Кюстендил“ и ФК „Велбъжд“ се обединяват. В продължение на едно десетилетие имаше два футболни клуба. През последните месеци поставих задача на моят екип, да търсим вариент за обединение, защото винаги съм воден от тенденцията, че обединението прави силата. И в Кюстендил има място за един силен отбор, както е било. Имаше дълги преговори, за да се стигне до днешната дата, която смятам, че ще бъде една специална дата за футбола в Кюстендил. Като първоприемник към настоящия момент се взема ФК „Кюстендил“, тъй като се състезава в по- горна група, а именно Югозападна Трета лига. Има също и повече деца в ДЮШ“, каза кмета.

Той заяви още, че изключително ще се наблегне много и на ДЮШ. „Това, което смело мога да кажа, че малко са ДЮШ на територията на страната, а дори и в столицата, които могат да се похвалят с школа с 11- сет треньора, каквато ще бъде организацията на нашия клуб“, допълни още инж. Атанасов. Директор на ДЮШ ще бъде досегашният наставник на мъжкия тим на ФК „Кюстендил“, Мартин Йорданов.

Той изрази надежда, че при една стабилна организация на представителния тим, в близко бъдеще града може да се радва на отбор в професионалния футбол, защото Кюстендил заслужава да има.

Новото спортно- техническо ръководство в лицето на Даниел Младенов и Димитър Илиев, изразиха радостта си и задоволството, че най- сетне са дочакали момента, да бъдят поканени, да се завърнат у дома и това вече е факт. „Предпочетохме родния град и футбол, пред оферти във Втора лига. Това направиха играчи, като Александър Александров- Аци, Боян Стойнев, който ще бъде и капитан. Досегашният пом.- треньор на „Струмска слава“ Радомир- Любомир Тончев, ще работи на същата позиция във ФК „Кюстендил“.

Боян Стойнев и Любомир Тончев

Клуба ще разчита на финансова помощ, както от Община Кюстендил, така и на набиране на средства от спонсори и дарители.

Подготовката на представителният отбор ще стартира на 26 юни. Предвиден е и лагер в началото на месец юли в Говедарци. Уточняват се и контролните срещи.

Обединението на футбола в Кюстендил е факт! Кметът инж. Атанасов: Това е едно семейство, които се събира след години!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here