Рекорд! Д-р Стефан Николов получи почти пълно 6 на изпит за управител на общинската болница в Дупница от ГЕРБ, СДС, БСП, и ПЗ!

Съветници от ГЕРБ, СДС, БСП, ПП Партия на зелените писаха единодушно отличен на д-р Стефан Николов и го предлагат за управител на общинската болница, предстои колегите им да го одобрят, необходими са само 15 съветника, които да са съгласни от 29 общо

Рентгенологът, д-р Стефан Николов от Дупница, който изпълнява функциите на управител на Общинска болница – Дупница от 4 месеца, получи почти пълна шестица на изпит за титуляр на поста. „На трети етап в конкурса за управител на Общинската болница в Дупница- събеседване с комисията, д-р Стефан Николов получи оценка 5,75, а 5.50 на писмено изложение на програмата за управление.“ – съобщи председателят на конкурсната комисия Йонко Гергов, общински съветник от ПП Партия на зелените, на която е национален председател.

„Комисията взе решение да предложи на Общинския съвет временно изпълняващият длъжността управител, да бъде избран за титуляр на поста, овакантен от бившия прокурист Мария Жайгарова. На управленската му стратегия комисията постави оценка 5,50, а другият кандидат – стоматогологът с практика в София д-р Бойка Боянова не се яви на конкурса. Нейната мениджърска стратегия беше отхвърлена от комисията. Липсват подписите ѝ на входираните документи. Не знаем защо липсват, входирани са в последния момент вчера, а тя днес не се яви, не знаем защо, нямаме обяснение. Николов беше възхитителен, на мои въпрос, има ли намерение да инициира продажбата на бившата Военна болница и с парите да финансира изграждането на нов блок до Транспортна болница, той отговори, че е обмислял тази идея и, ако съветниците са съгласни, ще стартира тази процедура. Готов е с проект за  4 етажен блок. Базата на бившата военна болница е стара, отоплява се на духалки плез зимата, а Транспортна болница е газифицирана, изградени са два асансьора- външен и вътрешен, правят се ремонти, ще бъдат назначени и нови лекари. Например в хирургия ще се разшири дейността по клинични пътеки, ортопедия с 5 легла остава към хирургия, Николов е пресметнал всеки разход и приход. Комисията одобри програмата му. Готов е и с проект за фотоволтайци на покрива на болницата по образеца на ГУМ. Прави се ремонт на вътрешно отделение, на детско, ще има детски кът за игра, помещение за прегледи на деца, във всяка стая мивка. В двора на болницата ще има кътове за отдих.“ – каза Йонко Гергов и уточни, че 15 общински съветници са достатъчни за приемане на резултатите от конкурса, за да встъпи в длъжност д-р Николов. Членове на изпитната комисия бяха съветници от различни политически групи – Станислав Страшимиров от СДС, Слав Мантарков от ГЕРБ, Асен Илиев от БСП и шефът на здравната каса д-р Златко Величков, председател на комисията беше Йонко Гергов.

„Д-р Николов си е взел поука от забележките, които имахме по отношение на недостатъците в програмата за дейността на лечебното заведение за 3-годишен период, която представи на предишния конкурс, и сега е разработил много по-добра. Заложил е обединение на двата блока – на бившата Военна болница и бившата Транспортна болница. Това е отдавнашна идея, за която се надяваме, ако в предстоящите 3 г., за които е концепцията, не се реализира, то поне да се поставят основите.“ – коментираха изпитващите.

„Предвиждам цялостен ремонт на Детското отделение, за който средства набира Ротари клуб. Допълнителните дейности в Хирургичното отделение включват да се назначи специалист по урология. Предвижда и разкриване на център за долекуване.“ – добави Николов и допълни, че първата му задача като управител е довършването на ремонта на Вътрешно отделение, за което се подготвя обществена поръчка за избор на изпълнител.

Стана ясно, че управителят, който се очаква да бъде утвърден и от съвета, води преговори за назначение на уролог. „Преговарям със специалисти, които искат да работят в нашата болница. Разговарял съм с уроложка от София с дупнишки корени, която да бъде назначена към Медицинския център, и да извършва операции. Така ще разширим дейността на хирургията.

„В центъра за долекуване, който искаме да разкрием, ще приемаме пациенти, прекарали инфарктни и инсулти. Ако получим разрешение, на първо време спокойно можем да осигурим 10 легла, с каквито разполагаме. Центърът ще бъде на първия етаж на бившето ПСО в Транспортна болница. Тези помещения са ремонтирани и не се използват. Това също ще донесе приходи на болницата. Ще се отворят още 4 клинични пътеки, като за лечението на един пациент здравната каса отпуска по 150 лв. дневно.

Тъй като средствата, събрани от Ротари клуб, не са достатъчни, се водят разговори с Фондация „Америка за България“, която да помогне за ремонта на Детско отделение.  Там ще има мивки с топла вода във всяка стая и др. подобрения. Предвиждам и ремонт на Инфекциозно отделение и на Отделението по психиатрия, със смяна на В и К и ел. инсталация, дограма, тавани, подове и т. н.“, обясни Стефан Николов.

Заявление за участие в конкурса бе подала и стоматоложката д-р Бойка Боянова, но тя не се яви на конкурса. След като разгледа документите й, комисията допусна д-р Боянова до участие във втория етап –  разглеждането на програмата за дейността на болницата. Оказва се, че програмата е внесена, без да е подписана. В крайна сметка д-р Боянова не е допусната до последния етап – събеседването.

Вижте още във видеоклиповете, чуюте и интервюто с д-р Николов:

 

Рекорд! Д-р Стефан Николов получи почти пълно 6 на изпит за управител на общинската болница в Дупница
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Преди месец и нещо същия Николов получи среден 3 от конурсната комисия сега е станал отличник! Кога и срещу какво беше договорено да се ликвидира Военна болница е голямата въпросителна и кои съветници ще участват в тази гнусотия?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here