Кирил Добрев: Поредното шоу на Нинова с оставката, тя раздроби лявото

Поредното шоу на Нинова

„Днес сме свидетели на третата поред оставка, която Корнелия Нинова дава. Това е поредното политическо шоу, което тя прави“, заяви пред БГНЕС Кирил Добрев по повод на обявеното днес оттегляне от лидерския пост на Нинова.

Той обърна специално внимание на процесите в БСП.

„Ние сме реално във вътрешнопартийна предизборна кампания. Вътрешният избор ще бъде през септември, а конгресът през октомври. Т.е. Нинова 15 дни по-рано от датата, в която трябваше да излезе така или иначе в отпуск, за да направи своята предизборна кампания за своя трети незаконен мандат, защото уставът и разрешава само два, направи едно политическо шоу“, обясни той.

Добрев е категоричен, че има една основна причина, заради която не може да има голямо ляво обединение. „Тази причина е този човек, който днес уж подаде оставка, за да може да се кандидатира отново за председател на БСП“, добави той.

Кирил Добрев посочи, че Нинова отдавна не разговаря с ветераните, с Българския антифашистки съюз, включително с всички субекти в лявото пространство, с които не намира нищо общо. Вчера оставката й бе поискана и от младежите. „Освен малките партии, има много НПО, леви издания, леви интелектуалци, с които тя прекрати своите срещи отдавна, още преди години. Нинова не ги разбира какво говорят. За нея ляво-дясно, леви ценности, солидарност, равенство са все неща, които не разбира. И когато не ги разбира, тя просто спира да общува с такъв тип хора“, каза той.

Политикът даде пример и с това, че младежкият лидер на СДС е втори в нейния район. „Желанието й да промени същността на БСП от голяма, лява, масова партия в малка лидерска бутикова партия вече се случва“, смята Добрев.

Той припомни, че Нинова е избрана от два района в момента – от София и от Благоевград. „В София след нея е лидерът на СДС Калоян Методиев, а в Благоевград е младежки лидер от Гоце Делчев, която е изкарала 1800 преференции. Тестът за Нинова дали е социална и дали обича БСП, ще е решението й от кой район ще влезе. Ако реши да влезе от Благоевград, неин колега ще стане лидерът на СДС Калоян Методиев. Ако реши да влезе от София, тогава в парламента ще влезе една млада надежда на БСП“, подчерта Кирил Добрев.

Кирил Добрев: Поредното шоу на Нинова
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here