Корнелия Нинова подава оставка в този миг?! Свика ИБ!

Корнелия Нинова подава оставка в този миг? Свика ИБ!

Според наши източници преди минути Корнелия Нинова е събрала ИБ и е обявила, че ще подаде оставка и ще разпусне ИБ. Дискутиран бил въпроса с временен председател на БСП, който да отговаря за следващите стъпки по избор на ново ръководство.

Това ще бъде третия път, в който Нинова подава оставка – първият път си я оттегли, вторият път противоуставно накара делегатите на конгреса, да не я уж констатират.

Пресконференцията, на която Нинова евентуално щяла да обяви, че след трагичните резултати и призивите на Младежкото обединение в БСП, подава оставка, ще бъде в 14:00 часа.

Ето и развръзката след минути:

Събрахме Изпълнителното бюро и анализирахме ситуацията. Най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност. Този път протестният вот се изрази чрез негласуване. На тези избори няма победител, защото всички, без ДПС и ИТН, губим гласове, най-много ПП-ДБ”, посочи Нинова, според която фрагментацията означава нестабилност. По думите ѝ вече няма голяма партия.

Нинова обясни, че няма да напусне Народното събрание, защото е „избрана от народа” и си „остава депутат”. Дали ще се кандидатира за нов мандат като председател на БСП не стана ясно.

Тя подчерта, че е определена за председател на партията от всички членове на БСП чрез пряк избор. И призова тази практика да се запази и за следващия председател. „Членовете на БСП са тези, към които се подава оставката. Това е при прекия избор”, обясни Нинова.

Вчера от Младежката организация на БСП поискаха оставката на лидера на социалистите заради резултата от изборите, като провесиха транспарант „Оставка” през прозорците на централата на БСП на „Позитано” 20.

Младежите уточниха, че са приели решение, според което резултатът на БСП е „катастрофален”. Те поискаха незабавна оставка на Нинова като председател на партията и отчитат, че по нейно време са загубени 800 000 гласа или 40% от електората от 2017 г. насам. Освен това, настояват за незабавно свикване на Националния съвет, който да свика конгрес, с искане за нейната оставка.

Тази сутрин в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS председателят на Националния съвет на Младежкото БСП Габриел Вълков посочи с какви мотиви младите социалисти поискаха оставката на лидера на партията Корнелия Нинова.

„Призивите, малко или много, дойдоха от изборните резултати. Резултатът на БСП пада с всеки едни избори. През последната година бяхме градивна опозиция, а загубихме електорат. Други партии, бидейки опозиция, качват своя резултат. Защо едни могат, а други – не”, попита Вълков. По думите му председателят на партията трябва да поеме отговорност, подавайки своята оставка.

Според 100% обработени протоколи от вота 2 в 1 БСП е пета сила в Народното събрание. Партията получи подкрепата на 7.06% от отишлите до урните, или 151 557 гласоподаватели.

Корнелия Нинова подава оставка в този миг? Свика ИБ!
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Отдавна трябваше да подаде оставка!Съсипа партията….Няма морално право да участва в управлението на БСП,даже не е лошо да помислят да я изключат от партията!Вън!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here