Любомир Иванов: Лидерът на ПП в Кюстендил Кристиян Иванчов е на заплата от 6 бона! Да подаде оставка!

Любо Иванов: Лидерът на ПП в Кюстендил Кристиян Иванчов е на заплата от 6 бона! Да подаде оставка!
Областният председател Кристиян Иванчов си "върза панталоните" със поста зам.- кмет на Община кюстендил, а Георги Стамов се "поти" да стане пак депутат.

Любомир Иванов: Лидерът на ПП в Кюстендил Кристиян Иванчов е на заплата от 6 бона! Да подаде оставка!

„На 10 юни председателят на „Да, България“ Христо Иванов подаде оставка. Тя е била приета от Изпълнителния съвет на партията. Той се отказа и от депутатското си място. Асен Василев и Кирил Петков, барабар с зам.- кмета на Кюстенди Кристиян Иванчов- общински лидер на ПП, ще го направят ли? Водачът на листата за Кюстендилска област Георги Стамов загуби мандата. Някой да го познава- всички знаем- личен приятел на съпругата на Асен Василев и нищо повече, да беше издигнат от съгражданите си- не!  Иванчов е на заплата от порядъка на 6 000 лв. в община Кюстендил и какво направи- нищо. Хората се възмущават – нека напусне и двата постта. До една година ПП няма да ги има.“ 

Това коментира стоджерът на „Демократична България“ в Кюстендил Любомир Иванов. Иванов е категоричен, че ГЕРБ и ДПС няма да направят правителство. „ГЕРБ ще бяга от ДПС от чувство за самосъхратнение. Делян Пеевски е успешен лидер, той постига целите си. Партията му се разраства, но не в етническите групи, а на територии като Кюстендил, където активистите не се самоопределят като етнически турци или роми. На есен отново ще има избори.“ – смята Иванов. Както вече стана ясно партия „Величие“ ще има депутат от Кюстендилска област, ГЕРБ загуби единият от двата нейзменни мандата, ДПС и „Възраждане“ печелят по един мандат. „Въпросът- кой бута „Величие“ напред- трябва да се зададе на президента Румен Радев, а тези хора от новата партия са доста съмнителни. Жалко, че хората им вярват, те нямат капацитет и експертиза, царе са на общите приказки, което е пагубно за страната.“ – е мнението на Любомир Иванов, които е юрист, и се слави в града на Хисарлъка с едни от най- точните анализи в политиката.

„В изборната вечер прогнозирах, че нито един от лидерите на либералната коалиция няма да подаде оставки, но си връщам думите назад. Един от тях подаде оставка и това му прави чест. Той е от тези които най-малко имаше логика да подаде оставка. Тежестта на „Да, България“ се е увеличила значително през последните две години.

Ето окончателното разпределение на гласовете

По-скоро оставки трябваше да има при „Продължаваме промяната“, коментира пред Нова тв политическият анализатор Кристиян Шкварек, намеквайки за изчистване на политическия терен от провалените харвардци Кирил Петков и Асен Василев, както и сянката на Костов – джобния ген. Атанас Атанасов.

Според журналиста Владимир Йончев загубата на гласове не е за сметка единствено на „Продължаваме промяната“.

 

 

„Това личи от преференциите за Европейски парламент, където най-много преференции събира Никола Минчев. Намаляването на гласовете е пропорционално. За оставката на Христо Иванов, не много широк кръг от хора, знаеше много отдавна, аз лично знам още от половин година. Оставката му беше подготвена още преди да бъдат насрочени изборите. Доколкото знам, тезата на Христо Иванов е, че следващият лидер трябва да се роди сам, и той няма да подсказва кой да бъде“, заяви той.

Той обясни, че оставката на Христо Иванов е много голямо изпитание за „Да, България“.

Според Шкаврек пък пред ГЕРБ има само три опции. „Две от тях са пагубни, а третата е изключително трудна. Първата е да не направят кабинет и да се отиде отново на избори. Втората е да съставят правителство, но да има слаба фигура начело, човек, който не е популярен. Третата, и според мен – единствената им опция, е да направят кабинет за четири години, който почти магически, да се хареса на хората. Но за да има такъв кабинет, трябва да „подушат“ накъде „духа“ вятърът и в България, и в Европа“, обясни той.

По думи на Шкварек кабинетът не трябва да бъде с ПП-ДБ, защото няма да бъде одобрено от българските граждани, а на такъв кабинет биха се съгласили „Има такъв народ“, и вероятно БСП.

„Подобен кабинет ще бъде много либерален със силното участие на ДПС. Големите печеливши на тези избори са ГЕРБ и ДПС. Те са партиите, които досега бяха скрита коалиция и мандатът на избирателя е тази коалиция да стане явна. Българският гласоподавател освети с огромен прожектор всички, които мишкуват“, каза Йончев. Според него ще има коалиция между ГЕРБ и „Има такъв народ“ с подкрепата на ДПС и „Възраждане“.

Любомир Иванов: Лидерът на ПП в Кюстендил Кристиян Иванчов е на заплата от 6 бона! Да подаде оставка!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here