Партия „Величие” влиза в парламента!? Социолозите мълчаха!

Партия „Величие” влиза в парламента?!

 

Партия „Величие“ на полковник Николай Марков и Ивелин Михайлов влиза в новото Народно събрание според данни от 65% паралелно преброяване на гласовете на агенция „Галъп“.  Социолозите мълчаха до край за нея! Партията взема 4,4% от гласовете и „отхапала“ гласове от „Възраждане“, но не става ясно с коя от големите партии ще си партнира в Народносто събрание,  показват данните.

Ако партия „Величие“ влезе в парламента, ще поиска ревизия на българската икономика и оценка на проблемите, свързани със зелените политики, както и публично да се обяви каква е готовността на българската армия и обществената подкрепа за потенциално участие във войната в Украйна.

Това заявиха за БНТ Ивелин Михайлов и Николай Марков от формацията. Михайлов отрече твърденията, че „Величие“ провежда военна подготовка. Заяви, че ставало въпрос за бизнес, който предлагал обучение по обща физическа подготовка.

От партията очертаха и няколко разлики между техните възгледи и тези на „Възраждане“.

„Основната позиция на „Възраждане“ е, че причините България да не е добре, са външни фактори, а ние смятаме, че са вътрешни. Нямаме желание за излизане от ЕС и НАТО, защото това не е приоритетно за една държава, която – ние сме все едно един кораб, който едва се държи над водата и искаме да правим генерална реформа на кораба преди да сме го закрепили стабилно. По тази причина ЕС и НАТО не са ни проблем, проблем ни е вътрешната корупция, вътрешните проблеми в страната и трябва да се преборим с тях“, заяви Ивелин Михайлов.

 

 

Първи са ГЕРБ с 24,5% от гласовете. На второ място е ДПС с 15,8% от гласовете. А ПП-ДБ остават трети с 15 процента.

„Възраждане“ има 14,3%, а БСП – 7,8 на сто. ИТН е с 5,9%.

В мандати това означава, че ГЕРБ имат 67 места от 240 депутата. ДПС ще е с 43 народни представителя, ПП-Дб с 41, а „Възраждане“ ще е с 39. 22-ма ще са представителите на БСП, ИТН ще има 16 места. А новоизлюпеното „Величие“ ще има 12 депутата.

Полк. Николай Марков оглавява ПП „Величие”

Партия „Величие” влиза в парламента?!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here