В спокойна обстановка започна изборния ден в Кюстендилска област

В спокойна обстановка започна изборния ден в Кюстендилска област.
В спокойна обстановка започна изборния ден в Кюстендилска област.

В спокойна обстановка започна изборния ден в Кюстендилска област.

В спокойна обстановка започна изборния ден в Кюстендилска област. Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойното му протичане.

За нарушения, свързани с избирателния процес и права на гражданите, в Кюстендилска област могат да се подават сигнали  на e-mail: odc.kyustendil@mvr.bg. И на телефони: 078/557323 и 078557202 – ОДМВР и РУ Кюстендил; 0701 51323 – РУ Дупница; 070262112 – РУ Бобов дол; 07054 2012 – РУ Рила.

Създадена е организация и в звената на сектор  „Български документи за самоличност“ в ОДМВР. И в РУ в областта за издаване на удостоверения  на граждани, чиито документи са изгубени. Откраднати, повредени, унищожени и лични карти и документи с изтекъл срок. За да могат да упражнят  правото си  на вот.

Напомняме: За да бъде изадено удостовериние, е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОДМВР или в районните управления в Дупница, Бобов дол, Рила. Работното време е от 8.30 до 19.00 ч. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите. Се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

На територията на област Кюстендил 284 секции отвариха врати за гласуване за евродепутати и народни представители. В 170 секции избирателите ще имат възможност да гласуват със специализирано устройство или с хартиена бюлетина. 110 са секциите, в които ще се гласува с хартиена бюлетини. Има 4 подвижни секционни избирателни комисии – в общините Бобов дол, Кюстендил, Рила и Сапарева баня.

Броят на избирателите по постоянен адрес за Европейски парламент в областта са 111 374, а тези за изборите за Народно събрание са 126 752 избиратели. 1954 лица да подали заявление да гласуване по настоящ адрес.

Регистрираните кандидати за народни представители са 156, като те са издигнати от 20 партии и 11 коалиции. Те ще се борят за 4 мандата в 10 МИР – Кюстендил. Най-възрастният кандидат е на 80 години, а най-младите кандидати за депутати са двама – на по 22 години.

В спокойна обстановка започна изборния ден в Кюстендилска област.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here