35-годишният мъж вилнял посреднощ из Перник е задържан за 72 часа

В Дупница и Кюстендил задържаха притежатели на наркотици.
В Дупница и Кюстендил задържаха притежатели на наркотици.

35-годишният мъж вилнял посреднощ из Перник е задържан за 72 часа.

35-годишният перничанин, който беше задържан за хулиганство е привлечен като обвиняем и ще отговаря за три деяния.
Мъжът вилнял на 06 юни през нощта в центъра на областния град, нанасяйки побой на няколко човека и повреди на два автомобила.
Случката се е разиграла около 30 минути след полунощ на 06 юни. По първоначални данни пострадали от хулиганските действия на мъжа са 10 човека и два автомобила.

„Синът ми е категоричен, че няма засичане, тъй колата е дошла изненадващо за секунда отзад. Двамата шофьори не се познават и не са имали никога контакт помежду си. Човекът от другата кола слиза и се опитва да му нанесе удар. Той продължава да го пита какво се случва и защо. Синът ми се качва отново в колата и тръгва, другия шофьор го настига като ударите започват доста по-силни и в един момент сина ми решава, че ще спре отново, защото пред него има мост, от който може да бъде избутан и да падне от моста“, разказа пред БНТ Галина Георгиева, майка на един от пострадалите.

Отново се стига до удари между двамата. Синът на Георгиева пада на земята, спъвайки се, а другият човек се качва в джипа си, засилва се, удря за последно автомобила и потегля.

След проведените активни действия по разследването от служители на Първо РУ- Перник под ръководството на Районна прокуратура – Перник 35-годишният мъж е привлечен като обвиняем за три деяния – по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс, за притежаване на наркотични вещества, по който случай беше задържан на 02 юни и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди /чл. 131, ал. 1, т. 12 и за хулиганство, извършено при управление на моторно превозно средство /чл. 325, ал. 3 от Наказателния кодекс/ за вчерашните му действия в центъра на областния град. Задържан е за срок до 72 часа с прокурорско постановление и ще му се иска постоянен арест.
Работата по случаите продължава.

35-годишният мъж вилнял посреднощ из Перник е задържан за 72 часа.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here