Бизнес дама от Пловдив срина мрежата на „Виваком“ на Паничище, бутна им антените

Бизнес дама от Пловдив срина мрежата на Виваком на Паничище, бутна им антените
Бизнес дама от Пловдив срина мрежата на Виваком на Паничище, бутна им антените

Бизнес дама от Пловдив срина мрежата на „Виваком“ на Паничище, бутна им антените

Бизнес дама от Пловдив срина мрежата на „Виваком“ на Паничище, бутна им антените. Дамата купила хотел „Енергоремонт“ за над 1 000 000 лв. Антените на оператора били на покрива на хотела. Новият собственик обаче ги обявил вредни и не бил съгласен с договора. Заповядала премахването. „Така повече от две седмици Паничище е черна дупка за абонатите на „Виваком“. Никой нищо не казма, не се знае до кога ще е така.“- коментират гости и жители.

Изпратихме запитване по имейла на Виваком. Ето какво пишат: „Преустановяване работата на базовата станция е направено от представители на новите собственици на хотела, които не желаят функционирането й на неговата територия, давайки едномесечен срок за реакция. Предвид спецификата на техническото съоръжение, този срок е крайно недостатъчен за намиране на алтернативна локация, преместването му и осигуряване непрекъснатост на услугите.

В резултат на това ние сме поставени в безпрецедентна ситуация, тъй като стандартният процес по планиране, получаване на всички разрешителни, изграждане и пускане в експлоатация на базова станция на нова локация, отнема значително по-дълъг период от време. Въпреки това, наши екипи работят приоритетно по тази извънредна ситуация и разглеждат всички възможни варианти, за да намерим решение във възможно най-кратки срокове, като целим възстановяване на покритието и услугите в гр. Паничище преди края на следващата седмица. Благодарим за разбирането и търпението на всички наши клиенти в гр. Паничище, засегнати от тази извънредна ситуация.“, пишат от телекэма.

Междувременно се разбра, че компанията от Саудитска Арабия STC Group е в ранен етап на обмисляне на оферта за придобиване на United Group, собственик на „Виваком“ и „Нова броудкастинг груп“, твърдят трима източници на „Ройтерс“, запознати с потенциалната сделка, оценявана на около 8 млрд. евро.

Двама от тях казват, че британската инвестиционна група BC Partners, контролираща United Group от 2019 г., работи със съветници за продажбата, която можело да започне до няколко седмици.

Третият уточнява, че формално отправяне на оферта може изобщо да няма. Освен това BC Partners обмисляли продажба страна по страна, тъй като имало засилен интерес от инфраструктурни фондове към активите в Гърция, Хърватия и Словения

STC купи през 2023 г. през поделението си TAWAL телеком кулите на „Виваком“ в България, Хърватия и Словения.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here