Състезание „Познаваш ли родния край“ в Костенец

Състезание „Познаваш ли родния край“ в Костенец.
Състезание „Познаваш ли родния край“ в Костенец.

Състезание „Познаваш ли родния край“ в Костенец.

Днес в центъра на гр. Костенец се проведе състезание „Познаваш ли родния край“. Участие взеха 36 участници.

До обяд отборите от общинските училища се надпреварваха в разпознаването на 6 обекта, намиращи се в гр. Костенец и изпълняваха специално поставени задачи свързани с тях.
Всички ученици се справиха успешно, а класирането е следното: първо място – СУ “Св. Кл. Охридски“, второ място – ПГ „Г.С. Раковски“ и трето място – ОУ „Хр. Смирненски“. След тях се класираха отборите на ОУ „К.Костенечки“ и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“.
В следобедното състезание за възрастни участие взеха 7 отбора, като техните обекти бяха разположени в няколко населени места и се изискваше състезателите да имат познания за по-близкото и далечно минало на района и неговите забележителности.
Победители бяха отбор „Бели“, на второ място – отбор „Розови“, а трети се класираха отбор „Оранжеви“.
Победителите получиха купи. За всички участници имаше награди и дипломи, които им бяха връчени от г-н Йордан Ангелов – Кмет на община Костенец и г-жа Маргарита Минчева – заместник-кмет.
Благодарим на състезателите за желанието и ентусиазма, с които прегърнаха идеята, показаха завидни познания и добра екипна работа.
Представяме Ви снимки на всички 12 обекта, за да проверите и вие дали наистина познавате родния си край.
Проявата е в рамките на проект BG06RDNP001-19.712-0003 „Изследване и популяризиране на културно – историческото и природно наследство на община Костенец“ по договор на община Костенец с МИГ Костенец – Долна баня и ДФ „Земеделие“.

Състезание „Познаваш ли родния край“ в Костенец.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here