Кметът Калин Гелев: Борисов даде „зеле светлина“ за минералните води! Борисов: Да, ГЕРБ може, но ГЕРБ не може сам!

Кметът Калин Гелев: Борисов даде „зеле светлина“ за минералните води! Борисов: Да, ГЕРБ може, но ГЕРБ не може сам!

 Над 600 души посрещна Бойко Борисов в Сапарева баня.

„Курортите в България са това, което са и просперират благодарение на Потановление на Бойко Борисов за предоставяне на минералните води на общините. Важно е да го подкрепим!“ – каза кметът на община Сапарева баня Калин Гелев в приветственото слово.

Без голяма разлика, няма как да направим правителство и пак ще влезем в цикъл на избори, каза лидерът на ГЕРБ

Ако нямаме голяма разлика, няма как да направим правителство и пак ще влезем в цикъл на избори. Моделтът ГЕРБ означава работа, работа, работа… И отговорност. Пътят към Ресиловския манастир и самиян манастир са пример за това, което нашите опоненти наричат „модела ГЕРБ“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред препълнената зала в Сапарева баня, която го посрещна с бурни аплодисменти. Това е поредната му предизборна спирка.

Трябва ни сериозен резултат, за да постигнем стабилност, нулева миграция и така нататък, подчерта лидерът на ГЕРБ. Борисов припомни успехите по време на управлението на правителствата на ГЕРБ и отбеляза: „Да се вайкаме – със сигурност не! Защото Господ ни помага. Защото ние действително се уповаваме на Бога, а неговите ценности са най-силни. БПЦ е абсолютно самостоятелна и ние можем само да помагаме. Няма да допуснем някой отвънка да каже на българските владици кой да е патриарх и кои владици да бъдат санкционирани. Българската църква има автокефалия от 11 века назад“, изтъкна той. „Днес в мрежите нашите опоненти беснеят… Защото виждат как сме построили всичко това. Ако бяхме ние, „Струма“ щеше да е готова. Лентата в посока Гърция щеше да е готова изцяло, а в посока Кресна – да е в началото. „Хемус“ можеше да е готова и само участъкът в Търговище, където има ловен резерват, да се премести. Щяхме да сме минали Търново, да сме стигнали Белокопитово и Полски Тръмбеш. Парите ги няма. Всички магистрали, парите за тях, бяха оставени в банки. Всичко беше оставено, защото хората имат нужда. Само че това, което виждаме отсреща… Всъщност, то няма кампания. Някакви билбордове, някакви кешове. Нещо като нищо. Няма визия, няма – какво ще се прави след това, няма как да се обедини народът. Няма как да се постигне стабилност, която да ни измъкне от блатото. Да, ГЕРБ може, но ГЕРБ не може сам,“ добави лидерът на партията. Бойко Борисов изтъкна, че след изборите, ако ГЕРБ спечели, трябва да се мисли за стабилно, управляващо добре правителство. Но той изрази съмнение, че опонентите от ППДБ искат това: „Не искам да се занимавате с нашите опоненти. Те правят така, че хората да ги намразват и да им се подиграват. Мислете как да постигнем добър резултат, за да можем да ви гарантираме отново сигурност, нулева миграция, борба с престъпността. И разбира се – дигитализацията, иновациите – всичко това, което колегите от ГЕРБ разработиха в огромен мащаб и обем,“ изтъкна Борисов. „Много искам да сте силни, смели. Вчера Европа ни каза: Благодарим на ГЕРБ, на Бойко, с когото работихме много добре. Нашето европредседателство бе едно от най-добрите. И те разчитат пак на нас. Защото ние сме написали: „Стабилна България, обединена Европа“… Затова ако можем да превъплътим това, което сме написали да стане реалност, това е най-доброто“, заяви Борисов. Той се пошегува, че в Сапарева баня е идвал като главен секретар на МВР: „Това все едно в предишния живот“. „Неделя е важен ден. Както казват нашите съседи от Северна Македония: „След такова няма каяние“. Ние сме направили достатъчно. Вчера дойдоха най-важните хора в Европа и казаха: С ГЕРБ може да се работи, с ГЕРБ трябва да се работи, разчитаме на ГЕРБ. И какво ми вика Урсула: „Благодаря ти, Бойко!“. Желая ви хубава вечер“, завърши Бойко Борисов.

Събитието бе открито от кмета на Сапарева баня Калин Гелев. Думата бе дадена на Христо Терзийски, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Кюстендилска област, който представи кандидатите за народни представители. „Призовавам ви на 9 юни да направим така, че нашите опоненти да бъдат пета или шеста политическа сила“, заяви той и поздрави всички жители на Сапарева баня, който празнува тази година 50-годишен юбилей като град“, заяви Терзийски от трибуната. „За тези три години видяхме какво могат нашите опоненти. За нашия регион 2021 г. в нашата предизборна програма бяха заложени сериозни инфраструктурни проекти. Но какво стана? За 1 година нито 1 км от магистрала „Струма“, нито един четирилентов път до границата със Северна Македония. Нито един саниран блок! Затова ви призовавам – на 9 юни да гласувате с бюлетина 22″, добави Христо Терзийски.

33 милиарда европейски пари за нашата страна. Три години по-късно от тях са изплатени едва 3%. Това е безобразие! България е дерайлирала, излезе от пътя на Европа, от пътя на европейското си развитие“, каза Новаков. „Битката не е за ГЕРБ, не е за нас. Призвани сме да се преборим за България. С премиер Бойко Борисов. Той ни събра, той създаде ГЕРБ, за да измъкне България от кризите“, завърши Андрей Новаков.

Бойко Борисов бе посрещнат с бурни аплодисменти от стотиците, препълнили залата, сред тях бяха и водачът Христо Терзийски,  областният координатор Даниел Данчев и кандидатите за народни представители Радослава Чеканска, Михаела Крумова, Любомир Георгиев, Иван Каназирски, Мартин Кавдански, Моника Стоичкова и Таня Иванова.

Кметът Калин Гелев: Борисов даде „зеле светлина“ за минералните води!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here