Автогарата в Благоевград под угроза! ОбС отказа да продаде терена на собственика М. Богданов: Ако заключа, автогара няма

Общински съвет Благоевград отказа да продаде терена, на който е построена автогарата. Сградата е собственост на фирмата „Пътнически превози“. Днес в залата беше собственикът Марио Богданов, който обяви, че иска да инвестира, за да облагороди автогарата. За да се случи това, той иска и земята да е негова собственост. Съветниците обаче отказаха продажбата.
„Няма как да инвестирам в нещо, което не е мое. Говорим за 1 млн. лв. Спестиха ми тегленето на заем. И в момента ние се грижим за всичко вече от години. Кога общината се е погрижила за своята собственост. Кога е почистила, кога са асфалтирали?  Ние искаме да направим една модерна автогара. След като съветниците не са съгласни да се продаде земята, нека те дадат решение как условията за пътуващите да се подобрят.“, заяви Богданов.
Той обясни, че планира изграждане на ново осветление, ограда, паркинг, сектори и преасфалтиране на терена, който е с площ от около 5,5 дка. По думите му, само за преасфалтирането са нужни 400 000 лв. Беше категоричен, че решението на съветниците днес е против благоевградчани и гостите на града, които са лишени от възможността да имат модерна и уютна автогара.
„Автогарата ще си остане на това положение. Нека общината я купи и развива. Аз не работя без пари. Приходът от автогарата не е голям, не покрива разходите за заплати. Ако аз заключа, няма автогара. Това не ми касае другия бизнес с превоза. То международните автобуси спират на градските спирки, защо да не спираме и ние.“, обясни разпалено Богданов.
И кметът на общината Методи Байкушев призова съветниците да разрешат продажбата, по думите му общината и сега няма автогара.
Председателят на Общинския съвет Радослав Тасков изрази недоумение от решението на съветниците. Според него причина за отхвърляне на предложението са и многото отсъстващи съветници днес на сесията. След днешното решение обаче докладната може да се внесе отново за разглеждане най- рано след 3 месеца.
„ОбС трябва да вземе решение дали иска нова и модерна автогара или не. Предложението беше земята да се продаде на собственика на сградата на автогарата. Той е единственият, който може да я купи е собственикът на сградата.“, смята Тасков.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here