Адв. Димитър Велинов отново пое кормилото на председател на ОбС Кюстендил

Адв. Димитър Велинов отново пое кормилото на председател на ОбС Кюстендил.
Адв. Димитър Велинов отново пое кормилото на председател на ОбС Кюстендил.

Адв. Димитър Велинов отново пое кормилото на председател на ОбС Кюстендил. Това стана след тайно гласуване на общинските съветници на днешната сесия. Резултатът от гласуването оповести адв. Константин Дингозов.

В протокола са се подписали 31 общински съветници. В урната 28 плика са били с бюлетини, а 3 плика, без бюлетини.

За кандидатурата на адв. Димитър Велинов са гласували 28 общински съветници.

Това се случи след като той бе и единственото предложено име за този пост. След като преди 6 месеца адв. Велинов бе предложен от „Партия на зелените“ и с 19 гласа стана председател на ОбС, сега го номинира групата на БСП.

Независимият общински съветник адв. Йордан Тодоров, не бе съгласен с така развиващи се събития, а именно адв. Велинов отново да е председател. Той се аргументира, че на 10 ноември 2023 година, общинските съветници са били категорични, че ротационният принцип трябва да се спазва и на всеки шест месеца да има нов председател. Адв. Тодоров обаче, така и не направи предложение за някой друг свой колега за този пост и единственото предложено име бе на настоящият председател.

За 4ВЛАСТ адв. Велинов каза: Благодаря на колегите ми, че ме издигат за председател. Свободен е изборът на моите колеги, да направят предложение. Ротационният принцип не означава, че не може да бъде издигнат отново досегашният председателят. Всичко е напълно законно. Издигнат съм от друга група.

По този казус отношение взе и адв. Дингозов, изразявайки собственото си мнение. „Понеже се постави въпроса за ротацията, че трябва да има и друг председател на Общинския съвет. Лошо няма, но такова предложение не беше направено. Общинският председател не може да остане без председател. Не може да остане без лице, което да ръководи тази структура. Предложението днес не беше направено от групата на „Зелените“, а от друга група – на БСП. “

Адв. Димитър Велинов отново пое кормилото на председател на ОбС Кюстендил.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here