Лъчезар Чоткин се жени за Камелия на морето

Лъчезар Чоткин се жени за Камелия на морето

Талантливият и ексцентричен кулинар Лъчезар Чоткин, който стана големият победител в шестия сезон на предаването по Нова тв Hell’s Kitchen, освен 100 000 лева награда намери и бъдещата си половинка. Очарователната Камелия, която готвеше също в Кухнята на Ада, прие предложението му да стане негова жена. За да е пълно щастието им, шеф Виктор Ангелов пък се съгласи да стане техен кум.

Едва ли някой е очаквал такова развитие в кулинарното шоу, но добрите новини продължават. Сватбата на Чоткин и Ками ще бъде през лятото на плажа, защото няма по-романтично място от морския бряг, убеден е готвачът. Той е приготвял храна за много звездни особи, сред тях принц Хари и Меган Маркъл, Карди Би и футболистите на „Челси“.

Главният виновник за цялото това щастие, което се струпа на главата на Лъчо, е неговата приятелка в Лондон — Десислава.

Той е кръстник на децата й и често гостува в дома им, където обича да им готви. Убеден е, че точно тя е човекът, който, без да го пита, го записва за участие в предаването.

От три месеца Лъчезар работи като трети главен готвач в петзвезден хотел в английската столица. И когато му се обаждат по мобилния телефон от телевизионния формат – в този момент той дори е на работа, 31-годишният кулинар е абсолютно изненадан и категоричен – объркали са се, защото той не е пращал документи за участие в Hell’s Kitchen. От екипа на формата обаче успяват да убедят Лъчо да зареже всичко и да се завърне в родината си за три месеца. Това е и най-голямото му предизвикателство и лудост в живота. Всъщност майка му, познавайки добре кулинарните му способности, прави опити да го накара да се запише за участие, но аргументът му за отказ е, че неговият български не е перфектен. И няма как да е другояче – от почти 19 години той живее в чужбина. Решението, което взема е изключително важно защото той преди три месеца е получил така желаното от него повишение, за което се бори със зъби и нокти. Въпреки това решава да рискува и напуска.

Камелия всъщност е единственият човек от всички в Кухнята на Ада, когото той допуска в личното си пространство. И който му дава безрезервната си подкрепа. Макар само на 22 години, тя успява да го докосне вътрешно и двамата се усещат като едно цяло. Самият Лъчезар е разочарован от другите, с които споделя Кухнята в предаването, но подкрепата на Ками му дава криле.

Тъй като тя си тръгва рано от формата – още след първите три седмици, двамата са толкова обсебени един от друг, че никой не се изненадва, когато след края на предаването той предлага публично на симпатичната брюнетка да се омъжи за него. Сладураната получава пълна подкрепа от родителите си, но мнозина й казват, че е луда, защото те се познават по-малко от месец. Диамантеният пръстен, който той слага на ръката й, е по мярка, а любовта в очите им няма как да се скрие.

Родителите на Чоткин са най-голямата му мотивация да спечели, те се гордеят страшно много с него, а роднините и хората от неговото село – Червен брег,  Дупнишко, му се радват много.

Още на втория ден след победата той отиде в родното си село с Камелия и беше посрещнат по царски от всички. На площада хората го прегръщаха и му се радваха все едно е филмова звезда, а той и Ками приготвят вкусни специалитети за хилядното множество, събрало се там, пише „Галерия“.

Между другото, животът на Чоткин хич не е цветя и рози. От 15 години той готви – първо в Милано, после в Лондон. След като изкарва 14 години в Италия, животът там започва да му омръзва. Една от причините е и раздялата с тогавашната му приятелка, с която живеели заедно. С разбито сърце се прибира в родината и тук моли приятели да му подадат ръка – решава да пробва късмета си в Лондон

След месец и половина негов авер му казва, че има свободно легло и той, без да мисли, тръгва за островното кралство. Като плаща наема, остава само със 70 английски паунда. Тогава решава да ходи да чисти автомивки, за да има с какво да преживява. Тогава му се обажда Десислава – неговата близка, която му казва за една агенция, той се записва в нея, а вътре е пълно с балканци – румънци, българи и др. и така започва работа като мияч на чинии.

Знае само няколко думи на английски, но затова пък знае перфектно италиански. Шефът на миячите на чинии се оказва от страната на Ботуша, разговарят се и така разбира, че той има диплома за готвач.

Качва се на 10-ия етаж където има китайски ресторант. И там мие чинии, но веднъж му задават въпроса: „Искаш ли да работиш при нас?“.

Така започва да върти черпака.

Сега вече мечтите трябва да започнат да се изпълняват, убеден е той. С наградата ще направи първо морската сватба с Ками, а след това смята да отвори свой малък ресторант. Единственото, което го притеснява, е ергенското парти, смее се той. По правило кумът го организира, но Чоткин е категоричен, че не иска да ядосва Ками, макар и двамата да не са ревниви. Не иска да има стриптийзьорки, както обикновено се случва на такива купони. Иска само Ками да е щастлива.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here