Германия обмисля частично връщане на задължителната военна служба

Германия обмисля частично връщане

Германският министър на отбраната Борис Писториус възнамерява частично да върне военната служба. „Ако има недостиг на доброволци ще трябва да има елементи на задължение“, каза министърът.

Писториус не се отказва от намеренията си да възобнови поне частично срочната военна служба за момчетата. „Крайно време е да променим нашата отбранителна политика“, заяви социалдемократът, който е най-харесваният политик в момента в Германия.

„Всички знаем, че сигурността в Европа е застрашена. Всички трябва да знаят – ще защитаваме нашата територия и нашите съюзници. С тази стъпка казваме ясно – никой не бива и да си помисля да напада територия на НАТО ни застрашава, обясни Писториус.

Според неговите планове ще бъде възможно в Бундесвера да влязат доброволно между пет и десет хиляди наборници, без да се налага младежите да бъдат задължавани да служат.

„Но ако не ни достигат доброволци ще трябва да въведем задължителната военна служба“, предупреди Писториус. Бундесверът изпитва значителен недостиг на военни. Опозиционният консервативен блок ХДС/ХСС подкрепя идеята за частичното връщане на наборната служба.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here