Възстановиха Районното управление в Шабла

Възстановиха Районното управление

Функциите на Районно управление-Шабла вече са напълно възстановени, съобщиха от МВР.

С възстановяването на РУ-Шабла даваме възможност на колегите за по-бърза реакция, но по-важното – възвръщаме у хората усещането за сигурност и спокойствие.

С тези думи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов официално откри възстановеното районно управление в града, което бе сред редицата полицейски и гранични структури, закрити в резултат на прибързано извършена преди две години реформа.

„Не приемам промени, започнали и завършили с полицаите на терен“, подчерта вътрешният министър пред кмета и жителите на общината, която има както морска, така и сухопътна граница със съседна Румъния.

Той потвърди основния приоритет в работата на МВР – сигурността на гражданите, чието гарантиране зависи изключително от функционалността на структурите по места.

На служителите на РУ-Шабла, ръководени от главен инспектор Васил Ялнъзов, министър Стоянов пожела да изпълняват с чест и достойнство служебните си задължения: „Гордейте се, че са част от Министерството на вътрешните работи и знайте, че винаги може да разчитате на мен!“.

След гостите на церемонията по официалното възстановяване на дейността на районното управление бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев и директорът на ОД на МВР-Добрич старши комисар Красен Торимацов.

Районно управление обслужва територията от 325 кв. м и население от 4322 души, съсредоточени в 16 населени места. Община Шабла има както морска, така и сухопътна граница с Република Румъния.

През месеците юли и август на територията на общината патрулират съвместни българо-румънски екипи, които се грижат за сигурността на гостите и жителите на Шабла.

През 2022 г. районното управление бе преобразувано в участък към Районно управление-Каварна. Подобна съдба сполетя и РУ-Албена, което бе преструктурирано в участък към РУ-Балчик.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here