Даниел Митов: Позицията на ГЕРБ за Сребреница не подлежи на никакво съмнение

Позицията на ГЕРБ за Сребреница не подлеж

„ГЕРБ не се намесва в работата на служебния кабинет и няма такива намерения“. Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ по повод внушенията на политически сили в лицето на ПП-ДБ, БСП и други, че служебният премиер Димитър Главчев променя позицията си.

„Интерпретациите по този казус са на политически партии, които губят обществено доверие и смятат, че връщането към определени наративи ще им донесе успех. Това не кореспондира с реалността и те сами ще го видят на 9 юни. Но точно тези партии успяха да изберат президента Румен Радев. Точно тези партии гласуваха против Ф-16, против американските ядрени централи. И точно тези партии пълниха хазната на Путин в продължение на години през дерогацията за внос на руски петрол“, подчертава Митов.

Той припомня, че Бойко Борисов като министър-председател пръв е посетил Сараево, като това е било първото на толкова високо ниво, подвърждавайки усилията на България за европейската интеграция на държавите от Западните Балкани.

„Като външен министър аз лично съм подписвал възпоменателната книга в Сребреница. Така че нашата позиция, позицията на ГЕРБ не подлежи на никакво съмнение по този казус“, допълва още Митов
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here