Масови смени на членове на секционни комисии в Благоевград

Масови смени на членове на секционни

Масови смени в състава на секционните комисии  са поискали партиите от Районната избирателна комисия  Благоевград. Само вчера са подменени имената на 240 членове на СИК и то само от една партия.  Промени има и в избирателните списъци за двата вота на 9 юни, публикувани на сайтовете на общините

Обученията на ангажираните с изборния процес стартираха днес и ще приключат на 3 юни, показва графикът на Районната избирателна комисия в Благоевград.  В същото време партиите активно продължават с масовите смени на своите представители в СИК, като очакването е това да се засили в последната седмица преди вота, прогнозира председателят на РИК адв. Мартин Бусаров: 
„Те едва сега започват реално да се случват. От снощи имаме само от една политическа сила 240 членове на комисии за смяна. Само за една община – Благоевград. Наблюденията са ми, че масово се подменят членове на секции“.

Към момента секциите в област Благоевград са 556, като 20 от тях са подвижни. Очаква се броят им да се увеличи с разкриването на СИК в домове за възрастни хора, болнични заведения и арести.
Сериозни промени има и в избирателните списъци. Имащите право да гласуват за представители в Европейския парламент са с 40 хиляди по-малко от тези за национален,заради изискването за уседналост.
Избирателите, които ще упражнят правото си само за единия от двата вота, няма да могат да гласуват машинно, припомни председателят на РИК-Благоевград. /БНР
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here