Автобуси гарират край автогарата в Дупница и заобикалят таксата от 3 лв., кметът: С най- ниската цена в страната сме

Автобуси гарират край автогарата в Дупница, заобикалят таксата от 3 лв., кметът: С най- ниската цена в страната сме

Превозвачи гарират автобуси край автогарата в Дупница, за да не плащат таксата от 3 лв., за да се вдигне бариерата пред тях. Това стана ясно при обсъждането в Общинския съвет на финансовия отчет за 2023 г. на общинското дружество „Дупница транс“. По традиция, управителят Георги Зарев докладва за загуба пред съветниците. Общината предостави на „Дупница транс“ стопанисването на гаровия площад в опит да субсидира фирмата, създадена във връзка с проекта за интегриран градски транспорт.
Зарев призна за проблема с автобусите около автогарата, но уточни, че контролът за това е в ръцете на ДАИ. Той уточни, че пристигащите, за които автогарата е крайна спирка, не дължат такса. Те си плащали такса „сектор“. В последните 2 години таксата за влизане за преминаващите е била 2 лв., от 2 месеца е повишена на 3 лв.

„Кюстендилска вода“ вече е стопанин на сградата на ВиК – Дупница, кметът: Водата ни струва по 15 лв., вноската от 200 000 лв. за заплати е незаконна 
Кметът Първан Дангов

„В началото на годината имаше негласна стачка заради ниски цени на билетите. Превозвачите искаха да не плащат такса „сектор“. А ние сме с най- ниската цена в страната. В София тя е 18-18 лв., стига до 3 лв. Но да се сравняваме с по- малък град, например в Самоков е 7 лв. Превозвачите се намират в затруднено положение. Но общината не може да субсидира автобусите до малките населени места. Това е грижа на държавата. Ако превозвачите от Сапарева баня влизат в автогарата, ще има приход за „Дупница транс.“, обясни кметът Първан Дангов.

Костадин Костадинов

„Междуселищният транспорт в общината е на ръба, тъй като пътниците са малко и превозвачите изнемогват. В риск е поставен транспортът до селата, до Благоевград, също. Защо да не ползваме бусчетата на „Дупница транс“ за транспорт до Грамаде, Делян, като субсидираме дейността. Наесен изтича проектът Интегриран градски транспорт и ще решаваме дали да закрием дружеството или не. Предлагам да го обединим с „Паркинг и гаражи“, което е печелившо. Така то ще може да субсидира губещото.“, предложи Костадинов. Кметът Първан Дангов се противопостави, като каза, че субсидирането на губещите транспортни линии е ангажимент на държавата.

Автобусите на „Дупница транс“.

 

 

Автобуси гарират край автогарата в Дупница, заобикалят таксата от 3 лв., кметът: С най- ниската цена в страната сме

 

 

Автобуси гарират край автогарата в Дупница, заобикалят таксата от 3 лв., кметът: С най- ниската цена в страната сме
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here