40 000 лв. от ток икономисала фотоволтаичната централа на ГУМ Дупница

40 000 лв. от ток икономисала фотоволтаичната централа на ГУМ Дупница
Цветанка Вуковска на втория ред.

40 000 лв. за ел. енергия през 2023 г.  е спестила на ГУМ- Дупница фотоволтаичната централа, която заработи на покрива на търговския център в края на 2022 г. Това обяви пред Общинския съвет управителят на дружеството Цветанка Вуковска, която представи финансовия отчет за миналата година.
Тя декларира пред съветниците, че ГУМ е в стабилно финансово състояние. Реализирани са 594 000 лв. приходи от наеми от консумативи, счетоводната печалба е над 200 000 лв., след приспадане на данъците 185 000 лв.
„Миналия месец открихме магазин от нов тип, имаме доста посещаемост. Догодина очакваме приходите да са с 21 000 лв. повече приходи. Планираме да увеличим търговските площи и с някои допълнителни дейности на дружеството, за които работя активно, през 2025 г. да реализираме по- голяма печалба. Икономическа комисия одобри предложенията ми за развитие.“, каза Вуковска.
Стана ясно, че в ГУМ се планира ремонт, с който да се изнесат напред витрините на външните магазини, също да се направят рекламни пана около подлеза, да се обособи паркинг за 25 коли и да се разширят търговските площи.
Конкретно за фотоволтаичната централа Вуковска уточни, че тя струва 154 000 с ДДС. С икономисаното от ток за миналата година е изплатена около 30% инвестицията.
Кметът Първан Дангов поиска подробен отчет за вземанията на ГУМ от 68 045 лв., посочени в отчета. Също и какво стои зад цифрата от 75 000 лв. като задължения. Вуковска пое ангажимент да отговори писмено до понеделник. Отчетът на ГУМ беше приет от ОбС с 29 „за“.

 

40 000 лв. от ток икономисала фотоволтаичната централа на ГУМ Дупница
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Общината има много по-голяма площ за монтиране на фотоволтаични панели ,но за тях пари няма.За 13-та заплата и високи заплати на кмет ,заместници и кметски наместници има.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here