Кметът на Костинброд Трайко Младенов се поклони пред ковчега на цар Фердинанд, разговаря със Симеон Сакскобурготски

Кметът на Костинброд Трайко Младенов се поклони пред ковчега на цар Фердинанд, разговаря със Симеон Сакскобурготски

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов почете паметта на цар Фердинанд, който беше погребан днес в двора „Врана“ 76 години след смъртта му. Градоначалникът присъства при посрещането на тленните останки на цар Фердинанд I.

След церемонията вратите на двореца бяха отворени за присъстващите, желаещи да отдадат последна почит пред ковчега на покойния цар Фердинанд I.

Траурната процесия беше посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство. В церемонията участваха Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, пратеник на Светия Синод, апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани. По време на траурната церемония звучеше старият химн на България „Шуми Марица“.

Днес се изпълнява желанието на цер Фердинанд да се завърне в България. Приживе той не успява да се завърне, след смъртта му той е положен в криптата на църквата „Св. Августин“ в баварския град Кобург. Tленните останки на цар Фердинанд бяха транспортирани от Германия до България с военен самолет съгласно приетото решение на Министерския съвет.

С траурно шествие в парк „Врана“ те бяха пренесени до двореца „Врана“, където ковчегът бе поставен в централното фоайе.

 

 

 

Кметът на Костинброд Трайко Младено се поклони пред ковчега на цар Фердинанд, разговаря със Симеон Сакскобурготски

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here