Намереният в Перник живак е бил 200 кг.! Привлечени като обвиняеми са две лица

Намереният в Перник живак е бил200 кг.! Привлечени като обвиняеми са две лица.
Намереният в Перник живак е бил200 кг.! Привлечени като обвиняеми са две лица.

Намереният в Перник живак е бил200 кг.! Привлечени като обвиняеми са две лица.

Под ръководството на Районна прокуратура – Перник се водят действия по разследване за извършено общоопасно престъпление – управление на опасни отпадъци не по установения в закона ред в складово помещение в гр. Перник.

Досъдебното производство е образувано на 22.04.2024 г. във връзка с постъпили материали от извършена съвместна проверка от органите на ДАНС и ОД на МВР – Перник.

„Сто и петдесет килограма от течния метал са се намирали в склад на частно производствено предприятие на територията на града. А други 50 килограма са били изнесени и са намерени от органите на реда извън склада. В помещението са съхранявани още киселини, основи и други опасни вещества“, разкри говорителят на районната прокуратура Христофор Рачев.

Незабавно е бил сформиран екип от трима наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура – Перник, като към настоящия момент разследването се извършва от екип следователи от Националната следствена служба.

След събрани достатъчно доказателства в наказателно-процесуалното качество на обвиняеми са привлечени две лица. Предстои да им бъдат предявени обвинения за отчуждаване на отровни вещества – метален живак с висока чистота (99,99%), в складовото помещение в гр. Перник.

Понастоящем екипът от следователи продължава да извършва действия по разследването и други процесуални действия, включително и на терен.

С оглед спецификата и характера на предмета на разследването Районна прокуратура – Перник незабавно потърси съдействие от окръжния прокурор в гр. Перник, Държавна агенция „Национална сигурност“, Областната дирекцията на МВР – Перник и кмета на Община – Перник. Предприети са действия за обезопасяване и запечатване на склада, в които са се съхранявали отровни и опасни вещества, установено е местонахождението на частично изнесените такива и е намерено подходящо място за съхранението им. Изцяло е предотвратена възможността от извършване на действия, които биха застрашили здравето и живота на гражданите на гр. Перник или замърсяването на околната среда.

Намереният в Перник живак е бил200 кг.! Привлечени като обвиняеми са две лица.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here