Иван Каназирски: Мнозинстово от депутати на ГЕРБ- СДС ще прекрати кризата в страната

Окончателно в Кюстендил: ГЕРБ-СДС 30,89%, Възраждане 14,94, ДПС 10,55
Иван Каназирски: Мнозинстово от депутати на ГЕРБ- СДС ще прекрати кризата в страната

Иван Каназирски: Мнозинстово от депутати на ГЕРБ- СДС ще прекрати кризата в страната

Убедителната победа на ГЕРБ- СДС в парламентарните избори на 9. 06. 2024 г. ще сложи край на политическата и икономическа криза на България. Важно е да излезем и да гласуваме. Хората се умориха да ходят на избори, но без да се гласува, няма как да се случат нещата. Видяхме след 2021 г. какво стана във всички сфери на държавата и как се отрази “промяната” на общините ни. Почти всички инфраструктурни и големи проекти през последните години бяха прекратени. Много работа има да се върши и по много направления. След 9 юни ще проведем една нормална политика по укрепване на държавността. С една убедителна победа на ГЕРБ – СДС ще формираме редовно и стабилно правителство. Това увери кандидатът за народен представител Иван Каназирски по време на среща със свои съграждани в Бобошево. Заедно с водача Христо Терзийски и кандидатите за народни представители Радослава Чеканска, Любомир Георгиев, Мартин Кавдански и Таня Иванова, обсъдиха с жители на общината причините за политическата и икономическа нестабилност, довели до поредните предсрочни избори в България. Местните бяха категорични, че вече е време да се прекрати политическата криза и да се осъществи пълен управленски мандат на правителство, което да носи политическа отговорност за управлението на страната.

Иван Каназирски, който е с дългогодишен стаж в системата на МВР, обясни, че без сигурност на държавно и местно ниво, буксуват и всички други сфери. “Сигурността ще се подобри, ако има мнозинство за стабилно правителство. Сигурността създава условия за инвестиции, за демографско развитие, за спокоен живот. Когато тя липсва, липсва и инвестиционен климат. Липсата й също води до анархия на местно ниво”, посочи Каназирски.

Водачът Христо Терзийски обърна внимание, че политическата стабилност е особено важна за възстановяването на исканите от хората регионални проекти, които ПП-тата замразиха по време на тяхното управление. Той припомни, че при правителството на ГЕРБ и с усилията на Томислав Дончев Планът за възстановяване е бил готов на 95% и ЕК е щяла да го приеме. “Към днешна дата резултатът е: само 4% усвоени средства. За три години само 4%”, подчерта Терзийски. Той даде за пример как се развиват тези процеси в Гърция, Румъния и други държави.

Народният представител Радослава Чеканска заяви, че е очевидно до къде е довел държавата т.нар. експеримент “Промяната”. “Вече три години живеем в безвремие и с нелепите обещания за реформи и развитие. Три години, в които България изостана икономически, загуби финансовата си стабилност, Планът за възстановяване буксува, а устойчивост – няма”, посочи Чеканска. Тя сравни построеното и изграденото през трите управленски мандата на Борисов с постигнатото от Промяната, които е една нула – нищо. Чеканска даде за пример как две години се води борба за смята на крушките на тунела в Дупница. “2 години 20 лампи не могат да се сменят. Провели сме срещи със служебните министри, задавали сме въпроси, а отговорите, които получавахме, винаги бяха пожелателни. Втора година нещата не се случват. Това е практиката на Промяната – нищо да не се случва”, обобщи Чеканска.

Любомир Георгиев – хотелиер, три мандата общински съветник и председател на местния парламент в Сапарева баня, обясни, че общините вече три години буксуват. “При нас има голям инвеститорски интерес, но без стабилна централна власт и реализирането на проекти, не можем да подобрим инфраструктурата. Имаме 15 – 20 готови проекта, но не можем да отговорим с финансиране”, обясни Георгиев. Той благодари на досегашните двама депутати – Терзийски и Чеканска, за това, че са съдействали на Сапарева баня и са реализирани няколко полезни за общината проекта. “Нека на 9 юни работим за създаване на едно стабилно правителство с номер 22 в бюлетината, защото колкото повече се затлачват нещата, толкова по-трудно ще се стабилизират след това в бъдеще”, призова Любомир Георгиев.

Професионалният футболист Мартин Кавдански заяви, че вижда своето бъдеще, свързано със спорта. “От 2 години съм част от младежката структура на ГЕРБ. С идеята ме запалиха няколко младежи, които ми показаха, че бъдеще има. Моите бъдеще инициативи ще бъдат свързани със спорта, с младите и подрастващите, които трябва да стимулираме да спортуват. Да им осигурим качествени бази, където да развиват своите таланти”, обясни Кавдански. Той сподели, че в програмата си ГЕРБ – СДС е заложила насърчаване на дуалната форма на обучение и финансиране на ученически практики.

Таня Иванова, която по образование е психолог и работи в социалната сфера, заяви: “Макар че през последните 3 години имаше застой в тази сфера, ние ще работим в посока отпушване на спрените програми и проекти. Възрастните хора имат нужда от подкрепа. Децата също трябва да бъдат обгрижвани и за тях да се полагат адекватни грижи.”

Таня Иванова обясни още, че в програмата на ГЕРБ – СДС се гарантира решаването на един много сериозен проблем за възрастните хора в малките населени места – липсата на адекватна 24-часова бърза помощ. “Ние гарантираме достъпна и всеобхватна здравна система – мобилни лекарски и зъболекарски екипи, както и мобилни аптеки”, заяви кандидатът и представител на най-малката община в България – Трекляно.

Иван Каназирски: Мнозинстово от депутати на ГЕРБ- СДС ще прекрати кризата в странатаВижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Компир,бегай далече от тия изедници….Ще остане петно за цял живот…..От цялата листа само Терзийски знае защо ще бъде в НС…Другите са „пунта мара“….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here