130 г. театър в Дупница: Кметът П. Дангов раздаде 130 отличия без очила, 400 души публиката стана на крака след пиесата „Чудомир“

130 г. театър в Дупница: Кметът П. Дангов раздаде 130 отличия, 400 души публиката стана на крака след пиесата „Чудомир“

Над 400 дупничани аплодираха бурно премиера на Общинския драматичен театър “Невена Коканова” – пиесата “Чудомир”. Представлението бе по повод 130 години от основаването на местния театър. Режисьор на постановката е Калин Ангелов.

Участваха гост актьорите Антон Радичев и Ивайло Захариев, и петима актьори от дупнишката трупа. Преди спектакъла, в театралното фоайе беше представена изложба на сценични костюми от знакови пиеси, поставяни на сцената в Дупница. С един от тях пред съгражданите си е играла незабравимата Невена Коканова. Кметът на Дупница Първан Дангов раздаде плакети и грамоти на заслужили дейци от артистичните среди, някой от тях плакаха на сцената от вълнеие, просълзиха се и хора от публиката. „Но защо аз, нека директорът на театъра връчи отличията. Ето, не ме предупредихте, не си нося очилата, макар да знам всички заслужили дейци, толкова се радвам, че съм на сцената по този велик повод.“ – призна кметът Първан Дангов, който беше извикан от публиката на сцената.

„Животът е кратък, изкуството е вечно.“ – обобщи д-р Данаил Данаилов. „Искам дупнишката група да привлече младите хора и повече постановки! “ – пожела кмета на връх 130 години театър в Дупница.

130 г. театър в Дупница: Кметът П. Дангов раздаде 130 отличия, 400 души публиката стана на крака след пиесата „Чудомир“
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here