Дупничани: Сергей Станишев ще си върне БСП наесен! Иван Ибришимов: Николай Каварджиклиев е топ депутат, нека води в Кюстендилско и занапред!

Дупничани: Сергей Станишев ще си върне БСП наесен! Иван Ибришимов: Николай Каварджиклиев е топ депутат, нека води в Кюстендилско и занапред!

Бившият лидер на БСП и премиер Сергей Станишев ще атакува стола на Корнелия Нинова с надеждата отново да оглави Столетницата, другарят от Херсон имал най-големи шансове да седне в стола на Нинова по време на изборите за нов председател. Такъв вот в БСП на този етап се очаква наесен, когато окончателно според устава на левите Нинова трябва да предаде щафетата на нов началник, коментират социалисти в Дупница, чиито вот за номинирания за водач на листата Иван Ибришимов беше задраскан от Корнелия Нинова в полза на топ банкера Николай Каварджиклиев. Каваржиклиев е слабо популярен в Кюстендилско, макар да е кюстендилски зет от 20 години насам. Той се оказа сипатичен, земен и откровен 56 – годишен мъж от Стара Загора. „Областният лидер Бойко Клечков, който погреба мандата на БСП, не може да стъпи и на малкият му пръст, неговата цел беше една- той да получи синекурен пост и дебела заплата и успя, вече е зам.- кмет в екипа на кмета на Кюстендил. Жалко! Сега да си подаде и оставката в БСП! така ще бъде честно!“ – са коментарите в червените редици.

„Сега най- важното е да възстановим изгубения мандат на БСП в Кюстендилска област. Изключително съм впечатлен от Николай Каварджиклиев, той е много подготвен, познава детайлно проблемите, интелигентен, начетен, с голям опит и размах. На драго сърце отстъпвам, пожелавам му успех в предстоящите избори, а също и във всеки следващи, които предстоят.“ – каза стоматологът Иван Ибришимов на откриване на предизборната кампания в Дупница.

„Дано да имам силата на всеки да помогна!“ – каза Кавраджийклиев. Вижте цялото видео с речите на ораторите:

„Кандидатът на „Възраждане“ за Кюстендилска област Димчо Димчев е парашутист от Добрич, които дълги години е бил строителен работнки в Лондон, лепил е плочки и е поставял гипскартон, той няма подготовка да твори закони. Обща да внесе промени в Закона за водите, за да избави от фалит ВиК- Дупница, 1 година го чакахме – нищо не направи. Това е доказателство, а се изтъпанчи на микрофона в общинския съвет и даде дума. Какво стана с подписката за референдум за излизане на ВиК от Водната асоцияция- нищо. Не я внесоха за гласуване в Общинския съвет, просто си правят предизборна кампания. Хвърлят пясък в очите на хората. Говорят за излизане от Европейския съюз и НАТО, а си свалиха лозунгите, отказаха се, защото им заявиха, че нито едно европейско партиино семейство няма да ги проеме в евро парламента, те няма да имат право на глас. Разбира се, че всички сме за това – да се преразгледа членството ни в Евпро парламента! “ – коментират дупничани и масово изоставят партията на скандалният лидер Два дни палатката на „Въдраждане“ стои преобърната в центъра на Дупница и няма кой да я събере.

Засега за поста на Нинова има апетити Кирил Добрев от Гоце Делчев, който е гомям приятел на БСП- Дупница Спряга се и Иван Таков, но Станишев като бивш шеф на БСП, експремиер и президент на левите социалисти в Брюксел реално е с най-големи шансове да поведе отново лявото към „европейско развитие”, признаха и депутати от столетницата пред наш репортер.

Тревогата им обаче идва от факта, че Станишев мина открито в лагера на президента Румен Радев, който не миряса със създаването на политически проекти под път и над път, но най-голямата му амбиция била да се сдобие с готова, организирана партия като БСП, без да е нужно да създава структури сам с уж идващата да ни „оправи” формация „Трети март”.

Проектът на държавния глава за собствен политически „бранд” на този етап е замразен и съветниците му не работели по места да крадат хората на БСП и „Възраждане”. Затова и на „Позитано” 20 силно се говори, че стане ли Станишев председател на БСП, то президентът ще получи на тепсия левицата и ще прекрати „Трети март”, като ще си има собствена партия с близък до себе си лидер.

 

Румен Радев отдавна е направил стъпки в тази насока, като започна да ухажва ренегата и изгонен от БСП-София общинар Иван Таков, който пък има силно влияние в столичната структура на червените и направо можел да хариже електората и района на държавния глава. Сега пък Станишевите амбиции идвали добре дошли на президента, тъй като бившият лидер на БСП щял да е фаворита на изборите за нов лидер на червената партия.

БСП: СДС Калоян Методиев вече ще седи до Корнелия Нинова и в парламента
БСП: СДС Калоян Методиев вече ще седи до Корнелия Нинова и в парламента

„Нека не подценяваме Корнелия Нинова. Въпреки че настроенията срещу нея са големии на практика две трети от партията не я иска, тя със сигурност държи коз в ръкава си, който ще извади”, коментира случващото се в червените редици дългогодишен депутат от столетницата.

Дупничани: Сергей Станишев ще си върне БСП наесен! Иван Ибришимов: Николай Каварджийклиев е топ депутат, нека води в Кюстендилско и занапред!
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Сергей Станишев с гласуването си в Европарламента ЗА приемане на т.нар. Истанбулска конвенция(джендъризъм)заслужава на отиде на политическото бунище!!!!Той предаде обикновените хора ,вярващи в левите идеи!А че Корнелия не става,и е време да изхвърчи с шут от не само от ръководството на БСП ,а изобщо от партията,е факт неоспорим.Закопа партията,загуби всички възможни избори,и намалява резултата на партията на всеки следващи избори!Също така,хората не трябва да забравят,че тя влезе в коалиция с малоумния Кирчо от ппдб,и с нейн подпис като министър на икономиката,от българските оръжейни заводи заминаха боеприпаси за Украйна,с които се избиват наши братя от Русия и Украйна!Това не се прощава!

    • Тук бъркаш целенасочено и повтаряш опорните точки на терористите и техните български клакьори. кремъл атакува и мачка цивилни – и украинци, и български украинци. Всичките видеа които излизат показват че руССнаците извършват военни престъпления. Аз като данъкоплатец искам от моите данъци да отиват за оръжия предназначени за ВСУ! путлер и руССия трябва да бъдат наказани!!! терористи. Истанбулската конвенция няма нищо общо с вашето джендърство. тази опорна точка се опроверга отдавна. бсп е проводник на кремълските интереси, а не на българското ляво. закривай!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here