Тениски вместо елегантни тоалети облякоха абитуриенти, дариха 90 000 лв. на деца сираци

Снимка: Фейсбук
Тениски вместо елегантни тоалети облякоха абитуриенти, дариха 90 000 лв. на деца сираци Снимка: Фейсбук

Тениски вместо елегантни тоалети облякоха абитуриенти, дариха 90 000 лв. на деца сираци.

Кампания „С тениска на бала“ се проведе в няколко града в България. Целта на инициативата е парите за бала да се дават не за скъпи тоалети, а за благотворителна кауза – подпомагане на деца, които са загубили родителите си.

Абитуриенти събраха 90 000 лв., които дариха на 45 сираци, след като се отказаха от лимузини, официални дрехи и отидоха с тениска на бала си, съобщи Иво Танев във Фейсбук.

Кампанията „С тениска на бала“ се провежда за поредна година и набира все по-голяма популярност.

Ученици от цялата страна са се включили в кампанията. Те са от училища в София, Русе, различни гимназии в Сандански, Петрич, Козлодуй, Тетевен и други.

Събраната сума е двойно по-голяма от миналата година и ще бъде дарена за стипендии на 45 деца сираци за висшето им образование. Те са в размер на около 2000 лв, като общата събрана сума е 90 000 лева.

С парите студентите ще могат да платят някои от най-належащите разходи по обучението си. Младежите ще учат в 14 университета в цялата страна – Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Техническия университет в София, УНСС, Медицинския университет във Варна, висши училища в Пловдив и Русе.

Тениски вместо елегантни тоалети облякоха абитуриенти, дариха 90 000 лв. на деца сираци.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here