Танчо Калпаков: Не сме фаворити в баража, но все пак е един мач…

Бившият наставник на Марек Танчо Калпаков пое Спартак Пловдив.
Бившият наставник на Марек Танчо Калпаков пое Спартак Пловдив.

Танчо Калпаков: Не сме фаворити в баража, но все пак е един мач…

Старши треньорът на Марек Дупница Танчо Калпаков коментира последния мач от първенството на Втора лига – 0:0 със Струмска слава:

„Трудно се играят мачове без значение. Досега двубоите ни бяха на всяка цена, момчетата започват и да се изчерпват физически и емоционално. С оглед наказаните играчи идеята бе да спечелим мача заради нашите фенове, които ни подкрепяха целия сезон. Целта бе и да не допускаме загуба – цяла година нито един отбор не е успял да ни победи у дома. Гостите бяха много по-мотивираният отбор, навярно ги блазнеше това да са единственият тим, който да ни нанесе загуба. Създадоха много положения. Ние направихме експериментална схема, необичайна за нас. Наложи се на полувремето да прекрояваме“.

Относно юношите, които взеха участие в срещата, Калпаков каза: „Школата ни работи добре, имаме доста млади и талантливи играчи, които постепенно дават заявка за мъжкия футбол. Първоначално идеята ми бе да играем с повече юноши, но пък за останалите натоварването щеше да е много по-голямо. Пак се наложи да влагаме физически сили. Мисълта ни беше за баража“.

На въпрос надявали ли са се на загуба на Септември София у дома Танчо Калпаков отговори: „Все пак сме в България. Това не е Англия да очакваме някакви чудеса да се случат. Може би повече сме искали, но реално остана само желанието“.

Относно предстоящия бараж и това, че по регламент Марек ще гостува треньорът заяви: „Пожелавам си отборът ни да е максимално възстановен. Знам, че нашият отбор чувства ли се физически добре, всичко е ОК. Със сигурност влизаме като аутсайдери. Отборът от Първа лига със сигурност е фаворитът в баража, но все пак е един мач и там мотивацията ще е съвсем различна. Това ще е един много важен мач и за мен. Вече втора година съм тук и ще си направя анализ за работата. Според мен на бараж трябва да се даде равен старт на двата отбора. А сега неминуемо домакинството на отбора от Първа лига дава някакво предимство. Но правилата не ги определяме ние. Ще се състезаваме по правилата“.

Танчо Калпаков: Не сме фаворити в баража, но все пак е един мач…
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here