Богата програма в община Костенец по случай 24-ти май! Кметът Й. Ангелов награди заслужили учители!

Богата програма в община Костенец по случай 24-ти май!Кметът Й. Ангелов награди заслужили учители!
Богата програма в община Костенец по случай 24-ти май!Кметът Й. Ангелов награди заслужили учители!

Богата програма в община Костенец по случай 24-ти май!Кметът Й. Ангелов награди заслужили учители!


На 24-ти май отбелязваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Днешният ден е най-дълго честваният празник в България. Обединяващ в себе си славното ни минало и светлото бъдеще, за да обогати настоящето!

Под звучите на тържествена музика, с весели възгласи и много настроение дадохме начало на празничния сценарий по случай 24-ти май. Тържественото “Шествие на знанието” премина през главните улици на гр. Костенец и отведе участниците в него до амфитеатъра, където в 10:30 започна програмата, организирана от община Костенец, в чест на големия празник!
Да открие тържественото честване, щастието имаше мажоретният състав към СУ “Св. Климент Охридски”, гр. Костенец, който предрешен в колоритни костюми и държащ помпони с цветовете българския трибагреник, впечатли претъпкания с хора амфитеатър.
Последваха изпълнения на деца от всички образователни институции в общината. А изненада за всички присъстващи направи кметът Йордан Ангелов. Той прикани на сцената заслужили учители от всички училища в община Костенец и ги награди с почетни плакети за добре свършената през годините работа. За директорите на детските градини, училищата и представителите на читалищата също бе подготвен поздравителен адрес в знак на благодарност за добрата комуникация и сътрудничество.
Финал на представлението сложиха малките танцьори от НЧ “Гео Милев 1954”, гр. Момин проход, които със своите цветни носии и прекрасно изпълнение, зарадваха публиката!

ОБЩИНА КОСТЕНЕЦ отправя поздрав към всички съвременни будители – учители, читалищни служители, самодейци, творци – пазители на националната ни идентичност!
Нека никога да не забравяме, че българският език, културата и изкуството са нашето най-ценно богатство, но и най-силното оръжие, благодарение на което сме оцелели през вековете като нация.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here