Учител на 2024 г. в Дупница: Кметът Първан Дангов запали пл. „Свобода“ с красавица, музика и песни! Лудува с малчуган! Публиката гърна: Браво!

Учител на 2024 в Дупница: Кметът на Дупница Първан Дангов запали пл. „Свобода“ с красиви и умни дами, нова звезда в екипа- културтргер и водеща Илияна Седевчова, талантливи деца, лудува с малуган 1 час! Публиката гръмна: Браво!

Парични награди получиха много даровити деца: Росица Славева , Божидара Кръстева, Андрей Лумбев, Александра Гидионова, Атанас Вакъвчиев, Николай Яначков, Денис Туйов и др.

Кметът лудува на сцената с мачоган, промени сценария, взе думата на водещата, вихри се повече от един час с талантливите деца на Дупница! Това се случи на връх 24 май-

УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА 2024

Празникът прикова сърцата на дупничани с ученически духов оркестър.

Красива водеща взриви площада с аплодисментите на гостите на пл. „Свобода“:

Вашите аплодисменти за Общински ученически духов оркестър – Дупница, с ръководител Йордан Христов.

Красавицата рицитира безупречно патриарха на българската литература и уводни думи:

Език свещен на моите деди 
език на мъки, стонове вековни,
 
език на тая, дето ни роди
 
за радост не – за ядове отровни.

Език прекрасен, кой те не руга 
и кой те пощади от хули гадки?
 
Вслушал ли се е някой досега
 
в мелодьята на твойте звуци сладки?

Разбра ли някой колко хубост, мощ 
се крий в речта ти гъвкава, звънлива –
 
от руйни тонове какъв разкош,
 
какъв размах и изразитост жива?

24 май- Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е един от най-светлите и почитани български празници. Празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстван. Това е денят, който всеки от нас свързва с образованието, науката, творчеството, съзиданието, духовността. Това е денят, в който всеки българин отправя благодарност към своите учители, към творците, към хората на духа. Благодарност към хората, градящи устоите на нацията, даващи ни идентичност, крепящи българщината, съхраняващи родния език и възпитаващи поколенията след нас.

На днешната церемония по награждаване “Учител на годината 2024“ призовете ще връчи кмета на община Дупница , господин Първан Дангов.

Давам думата на господин Дангов за приветствено слово.“

„Скъпи учители, дейци на културата, радвам се, че днес на този хубав площад сме се събрали да празнуваме най- българският празник! Езикът ни е този, който ни е съхранил като народ, езикът, който ни дава възможност да изразяваме нашите чувства, езикът, който ни прави част от Европейското семейство! Учители, вие носите една от най- драгоценните професии, Честит 24 май. – каза кмета, които излезе на сцената с малкият Калоян.“ – каза кметът на Дупница Първан Дангов, който излезе на сцената придружаван от малкият Калоян.

Категория “Учител в детска градина”

През 1983 година завършва Висш педагогически институт Благоевград.” От 15.09.2014 година е главен учител, ментор на млади учители. Владее и прилага успешно комбинация от съвременни и традиционни методи при възпитание и обучение на децата. Изключителен художник, който в кариерата си е изработил ръчно голяма част от дидактичните си материали. Предава своя опит и педагогическо майсторство, насочва и подпомага развитието на младите учители.

Да бъдеш учител не е професия, а призвание. Да съхраниш детското в себе си е предизвикателство, но и голяма ценност. Според колегите си е вдъхновител, мотиватор за подрастващите, създавайки среда на доверие, уважение, изслушване, подкрепа и емпатия.

Вашите аплодисменти за

Малинка Радославова Василева- преподавател в ДГ “Калина”

За да поздравят своята госпожа, при нас днес са децата от детска градина “Калина”. Те ще изпълнят песните “ Скоро ще съм в първи клас” и “Хей, приятел”.

Категория “Учител в началното образование”

Родена през 26.09.1974 година в град Дупница. Има 26 годишен професионален опит. Активно участва в обучения за повишаване на квалификацията :

 • Квалификационен курс „Обучението в часа на класа в начален етап като средство за приобщаване в групата и в обществото“ 

 • Квалификационен курс “Пъстър свят – как да подкрепяме детето в мултикултурна среда в детската градина и училището”

 • Квалификационен курс “Артпедагогическото взаимодействие в началното училище” и много други.

Участва в обсъждането и избор на учебници по новата учебна програма на училищно ниво; Супер оценител на НВО IV клас в Оценителски център към РУО, Кюстендил;.

Участва в работата на методическото обединение на началните учители в училището чрез избор на учебници и учебни помагала, по повод на съвместни инициативи с родители и представители на различни институции. Взема активно участие в инициативи на училището. Нейни ученици редовно вземат участие различни инициатици като :

 • Участие в инициативата “Капачки за бъдеще”;

 • Участие в кампанията “Еко шампиони”

 • Организира и провеждане “Седмица на бащата”

Вашите аплодисменти за

Диана Любенова Стоилова- преподавател в СЕУ “Св. Паисий Хилендарски”, град Дупница

За да поздравят своята госпожа, ще поканя на сцената Мария-Магдалена Гиздова. Тя ще изпълни песента “Катерино моме”. След нея ще чуем изпълнението на Яна Станкева- “Китка”.

ВОДЕЩ:

Категория “Учител в основното образование”.

Родена на 27.08.1974 в град Борисов, Беларус. Има 30 годишен професионален опит ,през които е получила множество награди.

 • Грамота за музикален ръководител за участие в XVIII Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“ – 2023 г.;

 • Сертификат за високи творчески постижения от III Национален конкурс „Коледна звезда“ – финален етап за ръководител на вокална група;

 • Грамота за активно участие в Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ ;

 • Грамоти за изключителен принос, висок професионализъм в подготовката и провеждането на обществено-културни събития, укрепване на руско-българските отношения, личен принос в изграждането и развитието на сдружение „Всички заедно“ – Руски клуб гр. Дупница;

Разработва програма за занимания по интереси и ръководи вокална група „Усмивка“. Участва в разработването на училищна програма по НП „Заедно в изкуствата и спорта“ и сформира група „Веселият оркестър“; Включва родителите във всички дейности на вокална група „Усмивка“ и „Веселият оркестър“. Работи за утвърждаване престижа на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ и развитието на образованието и просветителското дело в град Дупница.

Вашите аплодисменти за

Екатерина Вячеславовна Грибанова- преподавател в СЕУ “Св. Паисий Хилендарски”, град Дупница

За да поздравят своята госпожа, ще поканя на сцената вокална група “Усмивка”. Те ще изпълнят песните “бащин край” и “преклонение”.

Категория “Учител в средно образование”

Тя е старши учител по математика в Профилирана гимназия „Христо Ботев”, гр. Дупница.Има 39 годишен професионален опит. Завършва своето висше образование в СУ „Св. Климент Охридски” през 1985 г., специалност: математик.

Активно участва в обучения за повишаване на квалификацията :

•Обучение на тема „Обучение на учителите по математика, които преподават по учебните програми за профилирана подготовка в XI и XII клас.

Учителско портфолио – Внедряване, поддържане и усъвършенстване чрез учителско портфолио – инструмент за оценяване, самооценяване и целеполагане;

Иновативни практики в образованието, прилагане на модела „Обърната класна стая” – междупредметни връзки;

•„STEAM образованието – философия и методически подходи за формиране и развитие на компетентности“ .

Изготвя задачи за училищно състезание „Забавна математика. Използва иновативни методи на преподаване – „Забавна математика”.

В цялостната си дейност от 2017 година до момента работата й е ознаменувана от постиженията на учениците в различни олимпиади, състезания и конкурси, където възпитаниците й представят достойно Профилирана гимназия „Христо Ботев”, гр. Дупница.

Вашите аплодисменти за

Тира Живкова Гьошкова- преподавател в Профилирана гимназия “Христо Ботев”, град Дупница

За да поздравят своята госпожа, ще поканя на сцената учениците от Профилирана гимназия “Христо Ботев”. Те ще изпълнят песните „Учителко любима“ и „Лудо младо“.

ВОДЕЩ:

Днес ще бъде врьчена “Специална нагарда за принос за развитието на образованието.”

В своята практика тя получава редица награди като:

– национална награда в 12-ти национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ за Училищен вестник „Вестител. Бъди в час“;

– трета награда на националната конференция “Филологически четения”, ЮЗУ “Неофит Рилски”;

– втора награда на 12-ти национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ за създаване на Литературен клуб „Перцето“ в раздел „Интервю“;

– трета награда на 12-ти национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ в раздел „Коментар“;

– второ място в Осемнадесети национални фолологически четения за студенти и докторанти в чест на светите братя Кирил и Методий;

Прилага иновативни методи за обучение и развиване писането у децата, чрез посещение на радиа и телевизии, среща с журналисти, радиоводещи, образователни маршрути, работи с нови платформи за издаване на училищен вестник, предпечат и печат.

Организира редица културни и образователни инициативи:

 • Ръководител е на клуб по фотография и журналистика;
 • Създател на литературен клуб “Перцето”
 • Създател на традиционната инициатива: “Училище в училището”

Работи с Родителски клуб и Училищен парламент

 • Организатор е на инициативата на МОН “Седмица на моето училище”

Вашите аплодисменти за

Десислава Каменова Кузманова- Иванова, преподавател в ОУ “Св. Климент Охридски”.

За да поздравят своята госпожа, на сцената ще поканя учениците от ОУ”Климент Охридски” , които ще изпълнят песента “Златни букви”. След това ще чуем изпълнението “Фидъл тайм” на класа по флейта и цигулка , с ръководител Августина Георгиева.

Точно тук кметът на Дупница взе думата на ВОДЕЩТА и се извини: „Имам навика да обърквам сценариите и ето, искам аз да кажа, това което много ме радва.

Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото признание в образователната система, присъждано от Министерството на образованието и науката. Тази година двама учители от община Дупница са удостоени с това отличие.

Вашите аплодисменти за ДАНИЕЛА ХРИСТОВА АНДОНОВА – старши учител по английски език в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница.

Госпожа Даниела Андонова има 29 години трудов стаж, всичките педагогически. Има трета професионално-квалификационна степен. Притежава умението да увлича учениците, да ги провокира да четат и да усъвършенстват знанията си по английски език. Тя е от учителите вдъхновители, които насърчават своите ученици да творят и да изявяват себе си. Работи с всички ученици, поощрява ги, подкрепя ги, напътства ги. Учи възпитаниците на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница, не само на английска граматика и литература, но ги подготвя и за живота.  Работи с различни платформи: MS Teams – виртуална класна стая, електронни учебници, ресурсите на издателствата, Уча.се; Youtube, СмарТест и Kahoot, Quizizz и LearningApps. Работи по метода „Обърната класна стая“.Г-жа Андонова е член на училищната и областната комисия за оценяване на уменията на участниците в Националното състезание по речеви и комуникативни умения на английски език.

Номинирана е от Американското посолство в България за участие в онлайн курс „Създаване и реализиране на онлайн курсове“ към Аризона Стейт Юнивърсити.

ВОДЕЩ:

Второто почетно отличие “Неофит Рилски” ще бъде връчено на Виолета Кириловa Ненкова – Спасова

Завършва СУ „ Св. Климент Охридски „ гр. София и придобива трета Професионалн Квалификационна Степен по Предучилищна и начална педагогика.

Има 22 години трудов стаж в системата на предучилищното образование, от който 6 години – Директор на Детската градина в с. Червен брег.

От 2016 г. до момента е старши учител към Детска градина „ Радост“с. Яхиново – филиал с. Червен брег.

От 2023 г. е Председател на Регионален Синдикат Образование към КТ„ Подкрепа „ – гр. Дупница.

Акцентир върху добри комуникативни умения, добра работа в екип, позитивно мислене, лоялност, отговорност, организираност, креативност.“

ВОДЕЩ:

Днес ще наградим талантливите деца и младежи от община Дупница, които прославят името на нашия град , като печелят призови награди , с участието си в конкурси, олимпиади и състезания на национално и международно ниво.

Стипендия “Свети Иван Рилски” първа степен- Дара Драганова

Стипендия “Свети Иван Рилски” втора степен- Александър Радев

Стипендия “Свети Иван Рилски” втора степен- Алисия Сусанина

Стипендия “Свети Иван Рилски” трета степен- Георги Николов

Стипендия “Свети Иван Рилски” трета степен- Румен Деянски

Стипендия “Свети Иван Рилски” трета степен- Димана Стоянова

Стипендия “Свети Иван Рилски” трета степен- Дария Илиева

Стипендия “Свети Иван Рилски” трета степен- Даниел Начков

Стипендия “Свети Иван Рилски” трета степен- Веселина Ангелова

Еднократно финансово стимулиране печелят :

Росица Славева , Божидара Кръстева, Андрей Лумбев, Александра Гидионова, Атанас Вакъвчиев, Николай Яначков, Денис Туйов.

С това церемонията по награждаване “Учител на Годината 2024“ прикючи. Заповядайте , отново на площад “Свобода”, от 15.00 часа да изпратим заедно випуск 2024.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here