„Рилски“ обърна „Балкан“ в първия сблъсък за титлата, Александър Везенков беше в Самоков

„Рилски“ обърна „Балкан“ в първия сблъсък за титлата, Александър Везенков изгледа мача в Самоков

„Рилски спортист“ започна с драматична победа финалната серия в Sesame НБЛ. Тимът постигна драматичен обрат срещу „Балкан“ със 75:62, след като навакса 21 точки пасив. Двубоят се изигра пред пълните трибуни в „Арена Самоков“, където бе и най-добрият български баскетболист и спортист №1 на България за 2023 г. Александър Везенков.

Срещата проследи и президентът на тима инж. Петър Георгиев, който беше изключително щастлив от победата. Вторият мач от серията е на 25 май (събота), отново в Самоков.

Александър Везенков се радва на голямо внимание в Самоков.

„Зелените“ стартираха ударно и за малко повече от две минути вкараха десет безответни точки. Серията им стана 18:2, а Рилски спортист изпитваше проблеми в двете фази. Тимът допускаше и много грешки, самоковци вкараха първи кош от игра едва в средата на частта. В същото време Балкан вкара пет тройки само в нея и в комбинация със стабилната игра под коша дръпна с 30:12 след 13 точки на Хана.
През втория период и мерникът на гостите започна да изневерява. Баскетболистите на Любомир Киров се възползваха и на два пъти успяваха да скъсят дистанцията на 12. Те обаче така и не отбелязаха тройка през цялото първо полувреме, след което преднината на ботевградския тим продължи да бъде солидна – 45:31, а с три фала вече бе Алекс Симеонов.„Рилски“ обърна „Балкан“ в първия сблъсък за титлата, Александър Везенков изгледа мача в Самоков
Второто полувреме започна по сходен начин с първото, но този път Рилски спортист бе отборът, който доминираше на терена. Тимът ограничи съперника едва до 4 точки в третата четвърт и след края й обърна за 57:49.
Подемът в играта на тима от Самоков продължи и през заключителния период, в който разликата скочи и до 15, а Балкан продължаваше да не прилича на себе си. По-малко от шест минути преди края тимът остана без Майки Диксън, излязъл за натрупани нарушения, след като двамата с Димитър Димитров още в края на предишната част висяха с по четири такива. Серия от 8:0 върна все пак върна  надеждите на гостите за нов обрат, но четири поредни точки на Майкълин Скот отново направиха аванса на отбора му двуцифрен – 70:59, като до края времето вече работеше за домакините. Майкълин Скот вкара 20 точки за победителите. За Балкан 18 има Сюприйм Хана.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here