Д- р Арбен Мименов: 24-ти май, всяка година се отбелязва с много вълнение и трепет под звуците на безсмъртния химн „Върви народе възродени…“

Арбен Мименов

Честит празник, уважаеми ученици, учители и ръководители на учебни заведения и детски градини!

Честит празник, просветители и културни деятели, читалищни дейци и творци, библиотекари и хора на изкуството, словото и перото!

Приемете най-сърдечните ми поздравления по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Заел мястото си на най-истинския и най-български празник. 24-ти май, всяка година се отбелязва с много вълнение и трепет под звуците на безсмъртния химн „Върви народе възродени…“. Чрез който отдаваме почит пред делото на Светите братя Кирил и Методий – създателите на славянската азбука.

Денят на буквите носи особен заряд, особена енергия. Той буди у всички нас чувство на вълнение и гордост, изпълва ни с вяра, оптимизъм и самочувствие, че имаме възможност да живеем, учим, творим и мислим като българи – на свой език, със своя писменост и книжовност.

Езикът е този, който ни сплотява, независимо къде се намираме по света. Силата на нашата писменост, наука и култура е в това, че обединява всички нас, за да станем по-успели с вярата в духовността и силата на знанието.

Честит празник!

д-р Арбен Мименов, кмет на община Сатовча

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here