Владимир Димитров, ст. треньор на Струмска слава: На хиляда процента отиваме да победим Марек

Владимир Димитров, ст. треньора на Струмска слава: На хиляда процента отиваме да победим Марек.
Владимир Димитров, ст. треньора на Струмска слава: На хиляда процента отиваме да победим Марек.

Владимир Димитров, ст. треньор на Струмска слава: На хиляда процента отиваме да победим Марек.

Струмска слава продължава с блестящата си победна серия в последните няколко мача. След успеха над Септември в София, последва победа и над Добруджа, която изкачи тима на временното пето място в класирането. Ето какво каза старши треньорът на Славата Владимир Димитров пред официалния сайт на Струмска слава:

-Господин Димитров, на какво се дължи страхотната игра и резултати срещу силните отбори във Втора лига?

-Причината за това нещо явно се корени в манталитета на футболистите и лично в мен. Аз наблягам на психическата мотивация преди мачовете с по-големите отбори от нас, с тези, които са преди нас в класирането. Акцентирам цяла седмица върху представянето ни и това оказва влияние върху самия мач. След като поех отново отбора, победихме Монтана като гост, Септември в София, Добруджа, Янтра, направихме равен с Марек. Всички тези отбори в един или друг момент гласно обявиха амбиции за Първа лига. И почти всички паднаха под ножа, образно казано, като не успяхме само срещу Спартак (Варна).

-Споменахте Марек, а в последния кръг предстои гостуване именно в Дупница…

-Ще ме попитате дали ще играем (смее се). Отиваме и ще се опитаме да ги победим. Марек няма загуба у дома до момента през сезона, от 16 домакинства е записал 10 победи и 6 равенства… Следя статистиката и знам всички подробности. Но това не пречи да отидем и да опитаме да ги победим. Не казвам, че ще успеем – може и да не спечелим, но ще направим всичко, което зависи от нас, за да ги победим!

-Когато се завърнахте начело на отбора, казахте, че „пето място в края на сезона би ви отивало“…

-Така е и това е моята лична амбиция да го постигнем! Ще опитаме да го направим, защото най-високото класиране на Струмска слава във Втора лига е 6 място през сезон 2018/2019. Сега преследваме петата позиция.

-А можехте да бъдете и още по-нагоре в класирането, ако не бяхте сбъркали наглед срещу по-слаби противници? Защо победихте силните, а допуснахте грешки срещу тези, които се намират след вас в класирането?

-Явно неглижираме отборите от нашето или по-ниско ниво, а вече казах – обръщаме повече внимание на по-силните отбори. Макар че за всеки мач се дават три точки, както гласи клишето, но е истинско удоволствие да победиш отбор, който е преди теб и смята, че е по-добър от теб.

-А вие винаги казвате, че вашите футболисти с нищо не отстъпват на тези в първите четири тима в първенството?

-Разбира се, че е така и стоя категорично зад думите си. Вижте, аз разбирам нещата по следния начин и го казвам на момчетата в съблекалнята – излизаш на терена и показваш точно в тези 90 минути, че ти с нищо не си по-лош от твоя опонент от противниковия отбор и че президентът на отсрещния клуб без проблеми може да избере теб, а не него. Това е моментът, точно тези 90 минути. Не след мача, не утре, не след два дни в кафенето, когато на думи и приказки всички са силни. Показваш на терена кой е по-добър. И ако ти си по-добрият, побеждаваш! Много е просто…

-Тоест, отивате в Дупница и показвате, че сте по-добри от Марек, за да завършите подобаващо сезона?

-На хиляда процента… Няма сила, която да ни откаже от нашите амбиции да опитаме да спечелим. Дали ще успеем, ще видим, но със сигурност ще се постараем да ги победим./Sportal.bg

Владимир Димитров, ст. треньор на Струмска слава: На хиляда процента отиваме да победим Марек.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here