Проверка в болницата в Перник и в „Пирогов“ заради размотаван пациент с тежка бъбречна криза

Здравният министър праща проверка в болницата в Перник и в „Пирогов“ заради размотаван пациент с тежка бъбречна криза

Проверка в болницата в Перник МБАЛ „Рахила Ангелова“, „Пирогов“ и на личен лекар праща министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева. Причината е размотаването между болниците на пациент с бъбречна криза от Перник.
Случаят ще бистрят от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.
След приключване на проверката, ИАМН трябва да информира министъра на здравеопазването и обществеността за резултатите от нея, съобщиха от МЗ.
За скандалния случай разказа пред БТВ дъщерята на пациента Даниела Райчева. Баща й Пламен излиза в четвъртък от болницата в Перник, където се лекувал след кръвоизлив от язва. По-късно се влошава, тъй като личната лекарка отказва да дойде на адрес, семейството отива в „Пирогов“.
От там обаче, по думите на дъщерята, са върнати с думите: „О, ама вие сте от Перник. Вие там болница си имате, ходете си там се лекувайте, защо идвате тук?“ Мъжът е прегледан и са му пуснати кръвни изследвания, след което е насочен обратно към болницата в Перник. Близките го водят в болница „Св. Анна“, където медиците установяват, че пациентът е с тежка инфекция на бъбреците и тежка дехидратация. Семейството получило писмо с извинение от директора на „Пирогов“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here