Бобовдолец с условна присъда, спипан да продава ракия незаконно

Мъж нападнал шофьор на линейка в Дупница се размина само с глоба.
Мъж нападнал шофьор на линейка в Дупница се размина само с глоба.

Бобовдолец с условна присъда, спипан да продава ракия незаконно.

Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. По отношение на подсъдим – А. А. от Бобов дол / неосъждан /. Той се призна за виновен в това, че на 03.12.2021 година в гр. Бобов дол и в с. Шатрово, област Кюстендил, при условията на продължавано престъпление, при една и съща обстановка. И при еднородност на вината (пряк умисъл), е държал с цел разпространение алкохол / ракия / – общо 2 855, 80 литра, на обща стойност 24 274, 30 лева (и общ дължим се акциз 15 445, 03 лв.), без надлежно разрешително, съобразно чл.179 от Закон за виното и спиртните напитки, като случая не е маловажен- престъпление по чл.234, ал.2, във вр.с чл.26, ал.1 от НК.

Подсъдимият се призна за виновен и за това, че на 03.12.2021 година в с.Шатрово, в наследствената си къща с двор и стопански постройки, в нарушение на установения ред, определен в чл.56, ал.1, т.1 и ал.2 от ЗАДС. „На задължителна регистрация по този закон подлежат – специализираните малки обекти за дестилиране. ал.2. За регистрираните обекти по ал.1 Агенция „Митници“ води регистър“. И без същият да притежава удостоверение за регистрация на Специализиран малък обект за дестилиране. Е държал 2 броя технически съоръжения / инсталации / за производство на алкохол. За които е знаел, че са предназначени за изграждане на съоръжения за производство на алкохол. Престъпление по чл.234, ал.4, във вр.с ал.2 от НК.

Веществените доказателства по делото – горепосочения алкохол. И съдовете в които е иззет. Както и посочените технически съоръжения / инсталации / за производство на алкохол. Съдът отнема в полза на държавата, на основание чл. 234, ал. 5 от НК. Обвиняемият А. А. е осъден да плати направените разноски по делото. Те са в общ размер на 1 976. 30 лв. за изготвяне на експертизите по делото.

Бобовдолец с условна присъда, спипан да продава ракия незаконно.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here